SAATCHI & SAATCHI SOFIA Е АГЕНЦИЯ НА ГОДИНАТА НА ФАРА 2017

1080

За първи път в историята си агенцията печели отличието. Церемонията по награждаване на победителите в осемнадесетото издание на Фестивала на Българската асоциация на комуникационните агенции – ФАРА 2017 се проведе на 17 юни в Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив. За втора поредна година призът „Рекламодател на годината“ беше връчен на Загорка АД. Това е четвъртото отличие за компанията. На второ място в класацията е Медияпул, а трети по спечелени точки е Теленор България.
Пет златни, три сребърни и девет бронзови награди донесоха големия успех на Saatchi & Saatchi Sofia. Втори в оспорваната надпревара за голямата награда на ФАРА 2017 е All Channels Advertising с четири златни, три сребърни и пет бронзови отличия. Това са първите златни награди за агенцията, която беше многократно поздравена от своите колеги за впечатляващото израстване и успешните проекти. Трета в класацията е агенция DDB Sofia с общо пет златни, 3 сребърни и 5 бронзови звезди.
ФАРА 2017 се проведе от 15 до 17 юни в Пловдив, който за втора година беше домакин на събитието. Във Фестивала участие взеха 31 агенции със заявки в 24 творчески и 7 медийни категории. До участие се допускаха реклами и комуникационни кампании, публикувани, излъчвани, организирани в периода 01.01.2016 – 8.05.2017 г. и неучаствали в съответната категория в предишни издания на Фестивала.
Тазгодишният фестивал беше не само вдъхновяващо съревнование на комуникационни идеи, но и престижен форум за обучение и обмяна на иновативни идеи и тенденции в бранша. Конкурсната програма беше съпътствана от силен лекционен панел, който тази година беше надграден и с уъркшоп програма. Световни лектори от България и света споделиха най-новите идеи, постижения и опит в рекламата, медиите, дигиталните решения и теорията на комуникацията. Гостите на Фестивала имаха възможността да почерпят опит от имена като Йонатан Доминиц, основател на Mindscapes и чест гост на фестивали като Cannes Lions и Еurobest, проф. Богдан Драгански, невроучен и част от проекта Human Brain Project, директора Стратегии и иновации на Dentsu Aegis Group — Вим Вермюлен, както и Бари Бранд (Chief Innovation Officer, Saatchi & Saatchi Bulgaria). Друг лектор с множество награди от най-големите рекламни фестивали в биографията си беше Андрес Вергара, международен творчески директор в McCann Bucharest. Програмата на Фестивала беше обогатена и с два уъркшопа, водени от Йонатан Доминиц и от Цви Бекерман.
Пълният списък на победителите и финалистите във ФАРА 2017 може да бъде видян на http://baca.bg/fara2017/

СПОДЕЛИ