Алексиос Атанасопулос е новият изпълнителен директор на „ЕКО България“ ЕАД

832

От 19 юни 2017 Алексиос Атанасопулос заема поста на изпълнителен директор на „ЕКО България“ ЕАД, част от най-голямата индустриална и търговска корпорация в Гърция Hellenic Petroleum Group. Кариерата му в компанията стартира с позицията на експерт – мениджър по въпросите на „Комисия за защита на конкуренцията“ от месец март т.г., а впоследствие става член на съвета на директорите на ЕКО България. Към днешна дата той официално е новият изпълнителен директор на дружеството и споделя, че ще вложи цялата си енергия и ще използва максимално професионалния си опит в това предизвикателство. „Приемам с изключителен ентусиазъм новия пост и мога да уверя всички наши партньори и клиенти, че ЕКО България ще продължи да се води от добрите практики и успешното развитие до утвърждаването на лидерска позиция на дружеството на българския пазар“, коментира г-н Атанасопулос.

Алексиос Атанасопулос се дипломира в Националния технически университет в Атина със специалност „Инженерна химия“. По-късно завършва Технологичния образователен институт в Кавала, където придобива магистърска степен и се дипломира като „Инженер по нефтена технология“. Атанасопулос започва своята кариера в най-големия гръцки газов и нефтен холдинг през 1994 г. Първите му стъпки в компанията започват в сферата на търговия на горива на дребно върху проекта „Навлизане и развитие на мрежата на бензиностанции ELDA“, който той управлява като ръководител на отдел „Продажби на вътрешния пазар“ до 1998 г. Впоследствие заема позиция и в маркетинг отдела с ресор „Петрохимикали“ и в дивизията за „Движение на петрола“ в рафинерия „Аспропиргос“ (Aspropyrgos) на Hellenic Petroleum. От 2004 до 2007 е президент на „Общогръцкия съюз на работниците“, а от 2008 до 2013 е член на борда на директорите в Hellenic Petroleum. Кариерата му минава и през поста на член на „Постоянния комитет по енергетика“ на Техническата камара на Гърция, председател на „Комитета по енергийна инфраструктура“ и „Комитета за рафиниране, съхранение и търговия с нефт“ към Института по енергетика за Югоизточна Европа (IENE), както и редица други длъжности.

Богатият опит и специализация на г-н Атанасопулос са резултат от редица бизнес отговорности, тясно специлизирана квалификация, както и на прякото наблюдение и участие в целия затворен цикъл на енергийния бранш. Тези умения и дългогодишното им приложение върху бизнес средата на едно от най-големите предприятия в Югоизточна Европа са ключовият фактор за избора на компанията и нейния нов директор. Алексиос Атанасопулос заема поста на Георги Деянов, който ръководи ЕКО България в продължение на 5 години от 2012 до 2017. Екипът на компанията използва случая сърдечно да благодари на г-н Деянов за безспорните професионални и лидерски качества и да изкаже искрената си гордост от постигнатите успехи по време на съвместната работа.

СПОДЕЛИ