Rakuten Viber придоби Chatter Commerce – първата в света клавиатура за онлайн пазаруване

793

След като по-рано тази година, Viber представи Instant Shopping, функционалност разработена с технологията ShopChat на Chatter Commerce, сега обяви, че придобива базираната в Силициевата долина компания. Инвестицията ще подобри шопинг изживяването във Viber, като позволи на потребителите да откриват продукти и брандове спрямо техните интереси, директно в прозореца за съобщения
Rakuten Viber, едно от водещите приложения за разговори в света, обяви днес придобиването на Chatter Commerce – стартъпът, който създаде първия код за онлайн търговия ShopChat. Сделката идва след четиримесечен тест период на Viber Instant Shopping в САЩ. Тридесет процента от потребителите на Viber в щатите са използвали тази функционалност след пускането ѝ през март 2017 г. Японската компания Rakuten Inc., глобален лидер в електронната търговия, от чието семейство е Rakuten Viber, вече инвестира веднъж в Chatter Commerce по време на първия им кръг на финансиране.

Rakuten Viber прави решителна стъпка в посока разработване на функционалност за онлайн пазаруване, предоставяйки на потребителите възможност да го правят директно в приложението, базирайки се на схващането, че пазаруването е социална дейност. Instant Shopping създава ново изживяване за потребителите на Viber, като им позволява да пазаруват заедно с любимите си хора, без да се налага да посещават магазина – от търсене, споделяне и обсъждане на покупката до директна комуникация с любимия им бранд.

Екипът на Chatter Commerce, който се състои от седем инженери, базирани в Сан Франциско, ще стане част от екипа на Rakuten Viber. Зефрин Ласкер, изпълнителен директор и съосновател на Chattere Commerce ще встъпи в длъжност глобален директор електронна търговия в Rakuten Viber. В тази роля, Ласкер ще управлява стратегията на компанията за електронна търговия, фокусирайки се върху разширяване към нови пазари, както и към откриване на повече технологии, които допълнително да обогатят потребителското изживяване във Viber.

„Ние създадохме Chatter Commerce водени от идеята, че хората трябва да могат да правят много повече неща в приложението си за разговори, отколкото в момента“, каза Ласкер. „Новаторският поглед на Rakuten Viber се простира далеч над дребните детайли, свързани с оптимизиране функционалностите на повечето апликации за разговори днес, и по-скоро се фокусира върху това значително да разшири ролята, която имат в живота на хората“.

„Тази инвестиция е нова стъпка към трансформацията на Viber в мултифункционална комуникационна платформа. Искаме да създадем по-голяма стойност за стотиците милиони потребители, които имаме по света, като съхраним изживяването. Технологията на Chatter Commerce ще допълни нашата визия за това, а екипът им перфектно пасва на културата ни за иновации“, сподели Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Rakuten Viber.

СПОДЕЛИ