Паскал Касекуел е новият ръководител на Байер за групата държави Румъния, България и Молдова, както и новият управляващ директор на Байер Румъния

774

От началото на месец август Паскал Касекуел поема ръководството на Байер в Румъния, България и Молдова от своя предшественик Андреас Шремер, който ще продължи дейността си като финансов директор на Байер Канада. Паскал Касекуел ще изпълнява новите си роли в допълнение на настоящите си отговорности като мениджър на направлението Кроп Сайънс за трите държави.

Паскал започва своето кариерно развитие в Байер като търговски представител във Франция през 1995 г., след което е повишен в ръководител на бизнес направлението Кроп Сайънс във Виетнам, а по-късно през 2002 се премества в Тайланд и поема регионална маркетингова роля за Кроп Сайънс за Тихоокеанския регион и Азия. През 2005 година ръководи стратегическото портфолио на Кроп Сайънс в Германия, а по-късно се мести в Аржентина, за да заеме мениджърска позиция. Преди да се присъедини към групата държави Румъния, България и Молдова, той ръководи направлението Инвайръментал Сайънс за развиващите се пазари.

„Предстои динамичен период на промяна за Байер, но благодарение на основите, които сме изградили, можем спокойно да погледнем напред с увереност. През първата половина на 2017 г. реализирахме двоен ръст и в трите ни бизнес направления, поради качеството на иновациите и силата на Байер като бранд, но преди всичко благодарение на ангажираността и отдадеността на екипите ни в Румъния, България и Молдова. Моето лично убеждение е, че следването на мисията „Наука за по-добър живот“, която стои в основата на компанията ни, ще поддържа високите резултати, които Байер демонстрира днес на тези пазари. Вълнуваме се, че ще предоставим нови решения на клиентите на Байер в Румъния, България и Молдова“, заяви той по повод новото си назначение.

Иновациите като ключов приоритет

Със своето силно просъствие в областта на науките за живота, Байер се ангажира да се бори с основните предизвикателства на днешния свят по отношение на храната и здравето. Това се отразява на местно ниво в портфолиото от висококачествени продукти, широка комуникация и внимание към местните обществени потребности.

Резултати и устойчиво развитие

Бизнес операциите на групата държави Румъния, България и Молдова реализират оборот от над 230 млн. евро, разпределен между бизнес направленията Кроп Сайънс – 54%, Фармацевтични продукти – 34% и Безрецептурни продукти – 13%. В групата държави работят над 300 служители, с основни офиси в Букурещ и София.

СПОДЕЛИ