Десето издание на наградите за ефективност на маркетинговите комуникации EFFIE® България

574

Стартира приемането на заявки за участие в десетото издание на най-престижните награди за ефективност на маркетинговите комуникации – EFFIE България (www.effiebulgaria.org). Effie Awards e международен стандарт за ефективност, присъждан в 49 страни. В България EFFIE се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) и отличава най-значимите постижения в маркетинговите комуникации: идеите, които работят, като стимулира стратегическо мислене и насърчава екипните отношения между маркетинг екипа на една компания и комуникационната ѝ агенция.
В конкурса могат да участват агенции и рекламодатели с реклами и рекламни кампании, създадени за и реализирани в България в периода 01.01.2016 – 30.09.2017 във всяка от следните пет категории:
– Стоки
– Услуги
– Промоции
– Корпоративни комуникации
– Социална, медийна, политическа
Срокове за подаване на заявки:
Първи срок: 6.10.2017
Втори срок: 16.10.2017
Краен срок: 24.10.2017

Подадените заявки се оценяват от специалисти с доказан опит и професионализъм, представители на комуникационни агенции, рекламодатели, медии, агенции за изследвания и независими консултанти. Заявките се журират на два етапа, а оценяването е анонимно и конфиденциално. Победителите в тазгодишното издание на EFFIE България ще бъдат обявени на официална церемония на 22 ноември 2017 г.
Тази година организаторите на Effie България 2017 имат желание да помогнат на клиенти и агенции в създаването на най-добрите заявки за кампаниите им. За целта се организира еднодневен уъркшоп “Как се пише заявка, която доказва ефективността на една кампания?, в рамките на който ще се даде възможност на заявилите участие да подготвят и подадат заявки, отговарящи на всички изисквания на журито и правилата на Effie. Уъркшопът цели да подобри значително качеството на всяка една заявка и да повиши шансовете на добрите кампании да бъдат оценени спрямо техните обективни и съизмерими качества.
Уъркшопът ще се проведе на 27.09.2017 от 09.30 до 12.00 часа в София, Есенс Център, ул. 6-и септември №37, Семинарна зала, ет. 2. Лектори на събитието са експерти в подготовката на заявки за Effie България, представители, както от страна на рекламодатели, така и от страна на рекламни и рисърч агенции. Своя опит ще споделят Димитър Стаматов – Маркетинг мениджър в JTI България, Желез Атанасов – Директор стратегическо планиране в Noble Graphics, Юлиан
Добрев – създател и директор изследвания в BluePo!nt (агенция за маркетингови консултации и изследвания). Всеки участник ще получи специално издание с практически съвети, които да го преведат през трудностите на съставяне на заявката. Всички желаещи да участват в събитието могат да заявят своето присъствие, като изпратят мейл до БАКА на effie@baca.bg с името, позицията и мейла на участника в срок до 25.09.2017 г.

Повече информация и актуални новини ще откриете на сайта на конкурса – http://www.effiebulgaria.org или на страниците във Facebook, LinkedIn и Twitter.

СПОДЕЛИ