Топ 6 на класацията на Interbrand за най-добри глобални марки за 2017

581

Samsung Electronics обяви, че компанията се е изкачила до престижното шесто място в класацията “Най-добрите глобални марки 2017” на Interbrand, като стойността на бранда е оценена на 56,2 милиарда долара, което е с една позиция нагоре и 9% ръст в сравнение с миналата година.

Като глобална компания, Samsung присъства в Топ 10 на класацията на Interbrand в периода от 2012 до 2017 г., демонстрирайки непрекъснат ръст в стойността на бранда.

Тазгодишното постижение на Samsung има особено значение, имайки предвид предизвикателствата, с които компанията се сблъска и преодоля през изминалата година. В своята оценка Interbrand цитира различни фактори за успеха на бранда, включително бързото възстановяване на Samsung от кризата с Galaxy Note7, успешните премиери на водещите продукти на компанията и продължаващото звездно финансово представяне.

Мобилният бизнес на Samsung потвърди своето лидерство на пазара чрез успешното представяне на Galaxy S8. В бизнеса си с устройства за памет Samsung също отчете силна година с рекордна печалба, която допринесе за ръста на стойността на марката. Бизнесът с интелигентни домакински уреди на компанията представи иновативни и всепризнати нови продукти, като хладилника Family Hub и пералнята AddWash, които бяха разработени на база задълбочени проучвания на нуждите на потребителите. Дивизията за визуални дисплеи също постави нови стандарти на пазара на телевизори с новата QLED гама на Samsung, както и с The Frame – нов лайфстайл телевизор за дома.

„Нашите усилия да създаваме смислен напредък и да подобряваме живота на хората, допринесоха за повишаването на стойността на бранда ни“, каза Янг Хий Лий, главен маркетинг директор на Samsung Electronics. “Позицията ни в класацията тази година е позитивен знак, който демонстрира усилията ни да възвърнем доверието на потребителите по света”.

Тази година класацията „Най-добрите глобални марки“ ще бъде обявена на церемония в Световния Търговски Център в Ню Йорк, САЩ на 27-ми септември.

СПОДЕЛИ