Huawei спечели сребро на наградите Euro Effie 2017 на Европейската асоциация на комуникационните агенции

605

Социалната комуникационна кампания #BePresent на Huawei бе наградена по време на 21-вото издание на престижните награди Euro Effie на Европейската асоциация на комуникационните агенции. Считани за златния стандарт за ефективност в областта на маркетинговите комуникации, европейските награди Effie за 2017 г. отличиха стремежа на Huawei да изгражда силна връзка и взаимоотношения между бранда и потребителите. Наградата потвърди още веднъж стратегията на компанията да предлага продукти и услуги на база доброто познаване на потребностите на потребителите на локално и регионално ниво. Huawei бе единствената наградена компания от сектора „ИТ/Телекомуникации“.

Коледната кампания на Huawei през 2016 г. се обърна към потребителите с призива да оставят смартфоните настрана в празничния период, акцентирайки върху значимостта да бъдат заедно през това специално време на годината. Инициативата включваше емоционална телевизионна реклама, подкрепа от влиятелни личности в социалните мрежи, различни дигитални активации и медийна комуникация. С лични видеа към потребителите се обърнаха Михаела Филева и Орлин Павлов, които споделиха видеото от рекламата и призоваха българите да оставят своите устройства настрана. Допълнителна подкрепа на инициативата оказаха Гери Турийска, Нели Хаджийска и Драгомир Симеонов, които споделиха специално заснетите видеа с Михаела и Орлин, пресъздаващи Коледното послание на Huawei.

Във Варшава бе проведена и специална маркетинг активация на открито – представяне на магазин за подаръци Huawei Perfect. По време на кампанията бе популяризиран и синият Huawei P9 с двойна камера, създадена в партньорство с Leica.

„Наградата е признание за стремежа и посвещението на Huawei да разбира потребителските предпочитания и да продължава да създава отличаващи се кампании. Горди сме, че кампанията, която развихме с нашите служители за потребителите в Централна и Източна Европа, е призната от маркетинг експертите на пазара. Huawei е първият производител на смартфони, който насърчава хората да „оставят настрана телефоните си“ по време на празничния сезон“, споделя Тони Ронг, вицепрезидент на потребителското звено на Huawei за Централна, Източна Европа, и Скандинавския регион.
„Изключително сме щастливи, че кампанията ангажира и зарадва нашите потребители в България. Призовахме хората да прекарат празничния период със семействата и приятелите, за да усетят емоцията от това да бъдат наистина с близките си и да споделят този момент заедно“ – коментира Кристина Щерева, маркетинг директор „Терминални устройства“ на Huawei за България и Македония.

СПОДЕЛИ