Publicis One събра стратези от целия регион, за да поставят основите на ново сътрудничество помежду си

1023

Инициативата One Strategic Summit е част от дългосрочните амбиции на Publicis One да излезе извън рамките на комуникационния бизнес и да се развие в посока маркетинг и бизнес трансформации.
Най-голямата специализирана група за маркетингови комуникации в България, Publicis One, беше домакин на регионална среща на ключовите стратези на групата. Това бе първата по рода си среща с фокус стратегия в комуникациите и бизнеса, която събра представители от региона на Централна и Източна Европа. Гости бяха професионалисти на различни нива в групата – от стратегически планьори до управляващи директори на рекламни, дигитални и медийни агенции. В специализираните сесии се включиха над 40 души от 10 държави – специалисти в изграждането на бранд стратегии. Сред тях имаше представители от Украйна, Латвия, Румъния, Чехия, Хърватска, Сърбия, България, Македония, Гърция и Турция.

“Събитието е знаково не само за групата в региона, но и глобално. За първи път на едно място са събрани представители на 12 различни звена – всяко, от които създава стратегии по свой начин. Стратезите ще играят ключова роля в трансформацията на бизнеса на Publicis One и този на клиентите ни.”, коментира Миша Лукич, изпълнителен директор на Publicis One за Централна и Източна Европа.

Основната цел на събитието бе задълбочаване на сътрудничеството на пазарите в региона и споделяне на изцяло нови модели и практики в стратегическата сфера. В същината това сътрудничество е ролята на стратезите като двигатели на един нов, отворен процес по създаване на стратегия – оттам и мотото на събието: “New STARTegy: All that matters is how we start”.

“Реализира се една наша дългогодишна цел за повече регионално сътрудничество в областта, като освен всичко имахме и честта да бъдем домакини на събитието. За нас това е още една стъпка в амбицията да превърнем българския офис в регионален център за стратегии и бизнес трансформации.”, допълни Росен Терзиев, директор бизнес трансформации, BrandWorks.
Модератор на събитието беше Джо Хауард – консултант по иновации в корпоративната сфера. Миналото му е тясно свързано със стратегическото планиране – печелил е множество награди с работата си за водещи международни брандове. В момента Джо Хауард е консултант на редица рекламни агенции в Лондон.

През трите дни на събитието имаше лекции от международни специалисти, сред които Яп ван Орт, Head of Strategy, Digitas, Холандия и Бен Уест, Strategy Director, Zenith Worldwide. Участниците имаха възможността да чуят за печеливши проекти, реализирани в различни държави от региона, както и за стратегически похвати, базирани на иновативни инструменти за задълбочен анализ на потребителското поведение и нужди.

Българският екип в лицето на BrandWorks представи най-иновативните си проекти в сферата бизнес консултирането и изграждане на брандове, а MSL демонстрира експертизата на местния офис при изготвянето на анализи на марките в социалните медии (social media listening) при проучвания и оценки на кампании в страни от цяла Европа, САЩ, Латинска Америка, и обработка на съдържание на над 30 езика.

СПОДЕЛИ