Наградиха водещи потребителски и бизнес марки в България с престижното отличие Superbrand

732

На тържествена церемония глобалната организация връчи за втори път и двете почетни награди: на тенис звездата Григор Димитров и на оперната прима Веселина Кацарова за принос в промоцията на бранда България по света.

За шести пореден път глобалната организация Superbrands връчи своите награди за отличен брандинг на водещи потребителски и бизнес марки на българския пазар, на тържествена церемония в Sofia Event Center. На събитието беше представено и шестото официално издание, представящо пътя към успеха и съвременните достижения на 37 от най-силните брандове в страната, както и значимостта на техните социално отговорни каузи.

За втори път у нас световната брандинг организация връчи и две почетни награди. Тенис звездата Григор Димитров беше отличен с почетна статуетка за принос в промоцията на бранда България по света. Оперната прима Веселина Кацарова получи почетен приз за принос в промоцията на българската култура по света.

„Ако в най-развитите страни на Европейския съюз брандовите лидери се утвърждават десетилетия, то българските марки имат едва 10–20 годишна история. Именно по тази причина усилията за налагането им са многократно по-трудни, отколкото на техните европейски събратя по съдба. Българските брандови лидери заслужават поздравления от сърце, от душа и от разум – те са изстрадани лидерства!“, заяви проф. Боян Дуранкев, дългогодишен член на експертното жури на Superbrands Bulgaria.

„Superbrands е широка платформа за споделяне на успешно реализирани в практиката идеи в близо 90 страни по света. Със сигурност голяма част от идеите и добрите практики на бизнеса могат да бъдат ефективни и приложими и в управлението на страната. Един от главните фокуси в работата на екипа е бил най-ценният за всички нас бранд – България. За неговата промоция по света глобалната организация учреди и сега за втори път връчи двете почетни награди – на нашия изключителен млад талант Григор Димитров и на оперната прима Веселина Кацарова, определяна като мецосопран номер едно в света“ каза Мила Векова, представител на Superbrands за България.

Методиката на подбор и оценяване на брандовете е универсална за всички 90 страни, реализиращи промоционалната програма Superbrands. Селективният процес се осъществява на два етапа: чрез конфиденциално гласуване на членовете на независимото експертно жури – Борда на Superbrands Bulgaria, и чрез национално гласуване на потребителите в интернет. Това дава възможност експертното мнение да се разгледа успоредно с мнението на потребителите. В процеса на оценяване експертите и потребителите се ръководят от дефиницията и критериите на световната организация за Superbrands – марка, която трябва да демонстрира:

Качество. Символизира ли марката качеството на предлаганите продукти или услуги?

Надеждност. Ползва ли се с доверие брандът, поддържа ли висок стандарт на продуктите или услугите?

Различие. Добре ли е позната марката в своя сектор? Успешно ли се разграничава от конкурентите си? Притежава ли индивидуалност и ценности, които я правят уникална на пазара?

Глобалната организация Superbrands предоставя право на квалифицираните марки да участват в официалното издание за България за 2017–2018 г., както и да използват официалния символ на Superbrands в своите маркетингови комуникации, за да покажат на потребителите и на партньорите си постигнатото високо признание за отличен брандинг.
Най-силните марки на българския пазар, включени в
шестото издание Superbrands Bulgaria 2017–2018

ПОТРЕБИТЕЛСКИ МАРКИ
(Business-to-Consumer)

24Kitchen
АДРЕС
adidas
BOSCH
Димитър Маджаров
Deroni
Dir.bg
Domaine Boyar
DOMKO
Dulcolax
ЗОРА
Fibank
Lidl
Мтел
Magne B6
NO-SPA
NOVA
OMV
Orange Center
Oriflame
Престиж
ROIS
Сливенска перла
Turkish Airlines
УниКредит Булбанк
Visa
Vitagold
Walmark

БИЗНЕС МАРКИ (Business-to-Business)

Arteks Engineering
Jobs.bg
Kreston BulMar
Netinfo
Пенков, Марков и партньори
René Gourmet Group
СОТ 161
SEG
Unimasters Logistics Plc

СПОДЕЛИ