Най-вдъхновяващият български млад репортер с отличие от Samsung

677

Призът “Мисия репортер – направи нещо голямо” бе връчен в рамките на церемонията „Жена на годината“

Samsung Electronics отличи журналистката Рая Раева със специалния приз “Мисия репортер – направи нещо голямо“ за нейния вдъхновяващ принос към българската журналистика. Отличието бе връчено по време на официалната церемония на 12-то издание на престижния конкурс „Жена на годината“, организиран от списание Grazia.

Рая Раева е главен редактор на българската част на експерименталното онлайн списание Banitza.net, в което млади репортери предлагат задълбочени анализи и коментари за проблеми от нашето минало и съвремие. Рая е и част от екипа на Български хелзинкски комитет, а през 2016 г. бе номинирана за наградата „Жена на годината“ в категория „Общество“.

Като социалнo отговорна компания, Samsung цени високо постиженията на младите журналисти в България, които активно се стремят да представят обективната реалност и да вдъхновяват своите съвременници да направят нещо голямо, въпреки предизвикателствата на днешната среда. Следвайки мисията си да вдъхновява със своите иновативни технологии, тази година компанията връчи специалната награда за журналистка, с която да отличи амбицията, страстта, уникалния глас и свежата перспектива на професионалистите в тази сфера.

„Щастливи сме, че в България има толкова много талантливи журналисти – достойни претенденти за приза „Мисия репортер – направи нещо голямо“. Чрез своя хъс и професионализъм, те спомагат за позитивната промяна на нашето общество, нещо към което се стремим и ние самите. Поздравяваме Рая за нейните постижения и й желаем още по-вдъхновяващи успехи“, каза Мария Синигерова, маркетинг мениджър на Samsung Electronics България.

В допълнение към специалния приз, Samsung връчи на Рая Раева и Samsung Galaxy Note8, Gear 360 и Gear Fit2 Pro, които да й помагат да постига все по-големи лични и професионални резултати в нейното натоварено ежедневие на журналист.

“Жена на годината” на списание Grazia е единствен по рода си формат, събиращ на едно място активни жени от различни сфери на дейност – света на изкуството и модата, спорта, медиите, бизнеса, политиката и др. Тази година номинираните дами са общо 40, разпределени в 10 категории – Модели, Дизайнери, Актриси, Музика, Спорт, Телевизия, Бизнес, Интернет и хайтек, Общество и Послание във времето. Темата на 12-то издание на конкурса бе „Без граници“, акцентирайки върху космополитното мислене и липсата на ограничения.

СПОДЕЛИ