9 реклами, които бяха свалени от телевизията

1521

В желанието си да бъдат оригинални, някои от големите брандове не преценяват, че съдържанието на рекламите им може да бъде отхвърлено от зрителите. Ето няколко примера:

Зрителите не бяха впечатлени от рекламата на MacDonald`s, които използваха идеята за починал баща, за да продават пилешки късчета. След реакции през май 2017г. тя бързо бе свалена от телевизионния ефир.

След вълна от негативни реакции, Pepsi свалиха рекламата си с Kendall Jenner. В рекламата брандът се възползва от вълната от протести, които имаше в САЩ.

Както добре знаем, сексът продава. Но наемането на Kylie Minogue от Agent Provocateur, за да язди механичен бик нямаше как да не получи оплаквания. Рекламата е свалена от телевизията, но се пуска в кината.

Hyundai – Тoy boy (2001) – Тази реклама на кола, с участието на гей приятел и неговия любовник, беше свалена от телевизионния ефир преди 10 години.

Презервативи Zazoo – Крещящи деца (2006 год.) – Използването на презервативи = липса на ядосани деца в супермаркета. Рекламата бе също свалена.

Levi`s – Blind man – Рекламата бе свалена в Англия, тъй като някои от зрителите сметнали за неусметно жена да се съблича пред мъж, който смята за сляп.

Creme D`or – Statue – По-добре да не правим коментар и сами да прецените защо рекламата е била сметната за неусметна.

Тази реклама против тютюнопушенето е била описана като обидна, плашеща и тревожна от някои от зрителите по онова време.

7up – Рекламата е свалена заради агресията в нея, а не заради сексуалното напрежение. Пак ли чуваме Kylie Minogue?

СПОДЕЛИ