85 са победителите в Европейските награди за интегрирани маркетингови комуникации 2017 (IMC European Awards 2017)

697

85 победители бяха отличени тази година в наградите за интегрирани маркетингови комуникации (IMC European Awards). Лидер е Чехия с 21 отличия, следван от Ирладния с 19, Англия с 15, Италия 14, Белгия 12, Испания 3 и Германия 1.
Големите победители са Havas Dublin от Ирландия с 10 награди – по 3 за Superfan Stunt и These Little Things, по 2 за Hennessy Very Special и Tiger Uncage Originals, и These Days от Белгия с 8 награди – 3 за Coins of Hope, по 2 за Disposable CamerApp и Put a Price on your precious и 1 за Floor 99.9.
Голямата награда за изключителна творба бе спечелена от These Days за кампанията „Coins of Hope for Child Focus“ – белгийския център за изчезнали деца. Тяхната невероятна идея за изобразяване на изчезнало дете на нова монета в евро, помогна да се създаде осведоменост и да се разпространи надеждата за всяко изчезнало дете,  чрез изразходване на Монетата на надеждата.

Председателят на IMCC, Ондрей Готвалд, заяви: „Много съм щастлив да съобщя, че тази година имаме подбрани 85 кампании от 124 кандидатури от 8 страни. Тази година качеството и нивото на заявките отново е по-високо и показва постоянна положителна тенденция в нашата индустрия. Бих искал да благодаря на журито за отличната им и професионална работа. “
Според председателя на IMC European Awards Renate Vogt: „Броят на заявките за участие в конкурса IMC от 2017 г., беше впечатляващ. Това бе най-големият брой представени кандидатури на 45-те международни съдии, до момента. Не само високият брой (124), но и качеството им, направиха много трудна работата за международното жури да излезе с балансирано и добре аргументирано решение в рамките на 14 категории. Видяхме някои много впечатляващи кампании, които наистина „изпъкват от тълпата“, като използват нови и иновативни подходи, преоткриват марка и привеждат хората в действие. Примери, които трябва да се споделят и да се учи от тях. “
Печелившите агенции бяха избрани след два кръга от съдии с за най-добрите кампании, избрани на национално ниво в Европа. Първият селекционен кръг бе направен от жури, съставен от 45 водещи професионалисти от цяла Европа. Вторият кръг жури, състоящ се от представители на Съвета на IMCC, се проведе в Брюксел на 18 ноември. Всички записи и процедури за оценяване бяха управлявани чрез официалния уеб сайт http://www.imcceurope.com.

СПОДЕЛИ