6 от най-запомнящите се рекламни фрази

1797

Слоганът е едно от най-важните неща за всеки бранд. Правилнята и грабваща фраза, могат да изстрелят всяка марка много на високо. Нека видим кои са едни от най-запомнящите се лозунги:
1. Nike – Just Do It – За да повишат продажбите си Nike е трябвало да сътворят нещо наистина запомнящо се. Така през края на 80-те се появява слоганът „Just Do It”. Превърнал се е в тотален хит, а марката вече не е просто марка за спортно облекло – тя започва да олицетворява състояние на ума.


2. Apple – Think Different – Слоганът е пуснат за първи път в реклама казваща “Here is to Crazy Ones, Think Different”. Смела фраза, от която в последствие остава само „Think Different“ и съпровожда всички реклами на Apple.


3. MasterCard – There are some things money can’t buy. For everything else, there’s MasterCard.“ – Слоганът изграден от две изречения е създаден през 1997 година като част от кампания, която се е провела в 98 държави на 46 езика. Първата интеракция на кампанията стартира чрез телевизионна реклама, коята става вайръл много преди да има социални мрежи.


4. MacDonald`s – I`m Lovin`It” – Кампанията „I`m Lovin`It” стартира през 2003 година и е силна и до днес. Това е чудесен пример за слоган, който резонира с целевата аудитория на марката. Храната на Макдоналдс може да не е вашият най-здравословен избор, но здравето не е ползата, която McDonald’s обещава, а това че ще обикнете вкуса.


5. Coca-Cola – Taste the Feeling – Слоганът “Taste the Feeling” съпровожда всички реклами на марката от 2016 година насам като има за цел да вдъхне живот на идеята, че да пиеш Coca-Cola е простичко удоволствие, което прави ежедневието ни по-специално. Той замества успешния лозунг „Open Happiness”, който е използван от марката от 2009 до 2016 година. Първият слоган на Coca-Cola е създаден през 1886 и е бил „Drink Coca-Cola and enjoy it”.

6. Johnnie Walker – Keep walking – Слоганът „Keep walking” се превърна в един от най-разпознаваемите. Представен през 1999 година, той е целял да покаже, че компанията продължава да се развива.

СПОДЕЛИ