Furukawa Electric LatAm и Intracom Telecom подписват стратегическо партньорство

904

Сътрудничеството ще се фокусира върху международния пазар на IoT и 5G.

Intracom Telecom, глобален доставчик на телекомуникационни системи и услуги, обяви подписването на стратегическо партньорство с Furukawa Electric LatAm S.A. (Бразилия), глобална корпорация с разнообразни дейности и член на японската Furukawa Electric Group.

Сходното клиентско ориентирано мислене, дългата история, изпълнена с постижения в съответните области на дейност на Intracom Telecom и Furukawa, както и общата им визия по въпроси като изграждането на готови за бъдещето мрежи, намаляването на TCO (общи разходи за притежание) и проектирането на целеви решения за генериране на приходи в областта на Интернет на нещата (IoT) и 5G са някои от ключовите принципи в основата на партньорството.

Стратегическото сътрудничество се фокусира върху разработването на интегрирани Fiber-Wireless услуги, за които Furukawa Electric ще представи GPON, WDM и кабелни решения, а Intracom Telecom ще предложи своите услуги за безжичен транспорт и достъп, като предостави на операторите по-голям избор от инструменти за хомогенно адресиране на фиксирани и мобилни транспортни мрежи с мулти-гигабитови опции. Ненадминатите възможности за изследователска и развойна дейност на Intracom Telecom ще подкрепят специфичните изисквания за персонализиране и дори за проектиране на нови софтуерни услуги. И двете компании имат за цел да създадат печеливши синергии главно в регионите на Южна Америка и Иберия, като използват силното си международно присъствие.

Фоад Шайкхзадех, президент и главен изпълнителен директор на Furukawa Electric LatAm S.A., коментира: „За Furukawa е огромно удоволствие да обяви партньорството си с Intracom Telecom. Нашата цел е да обърнем повече внимание на нашите клиенти, които ще могат да открият най-добрите услуги на едно място. Приложения като Интернет на нещата, Умни градове, Индустрия 4.0, fronthaul и backhaul решения за 5G и видео стрийминг изискват все по-сложни хибридни радио-оптични мрежи. С помощта на това сътрудничество ще можем да предоставим сбор от най-добрите качества на всяка мрежа, било то ултра-широколентовите свойства на оптичните влакна или бързото внедряване и по-малко инвазивната инфраструктура, осигурени от радио мрежата.“

Мохамед Ахмед, президент и главен изпълнителен директор на Intracom Telecom, заяви: „За нас е истинска чест да си сътрудничим с Furukawa Electric. Чрез обединяване на нашите сили се стремим да трансформираме глобалния пазар, като предоставим възможност за подобряване на услугите, насочени към реализирането на концепцията за дигитални граждани. С нетърпение очакваме да приложим натрупания си през тези четири десетилетия опит, както и международните ни постижения в областта на ИКТ, за да разработим технологични решения, които ще оформят бъдещето на Умните градове. Комбинацията от нашите новаторски технологии и възможностите ни за изследователска и развойна дейност, комбинирани с FTTx решенията и диверсифицирания бизнес на Furukawa, създават уникално предложение за всички оператори, които се подготвят за внедряването на 5G мрежи, както и редица възможности за бизнеса извън телекомуникационната област.“

СПОДЕЛИ