Изкуството в бизнеса и бизнесът в изкуството – LeapIn Bulgaria 2018

968

Студентската НПО LeapIn Bulgaria организира еднодневна конференция,  посветена на въпросите свързани с необходимостта от творчество в предприемачеството, както и от предприемачество в творчеството. Конференцията ще се състои на 24 февруари 2018 год., в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Целта на конференцията е да запознае участниците с успешни личности, които развиват бизнеса си/кариерата си чрез творчески подход, от една страна, и с успешни артисти, успели да превърнат изкуството си и в бизнес, от друга.

Във фокуса на конференцията ще бъдат поставени теми, свързани с правилния избор на сфера за професионално развитие, творчески подход при преодоляването на препятствия в работата и как младите артисти да превърнат творбите си от произведение на изкуството в произведение на културата.

И докато организаторите на събитието са студенти  от Софийския университет „Св. Климент Охридски” и УНСС, гост-лекторите ще бъдат имена, добили световно признание с високия си професионализъм, като д-р Милен Врабевски – учредител и председател на Фондация „Българска памет”, Васил Чакърдъков – регионален директор на Southwestern Advantage, Александър Дурчев – създател и изпълнителен директор на All Channels Communication, Божана Кацарова – победител в Master Chef 2017 и водещ на „Новата балканска кухня с Божана” по 24kitchen, Иван Шопов – музикален продуцент и диджей и др.

В първия панел „Изкуството в бизнеса” ще представят историите си успешни предприемачи и как те съумяват да внесат творчество в бизнеса си. Вторият панел „Бизнесът в изкуството” е посветен на български артисти, успели да превърнат изкуството си в нещо стойностно, в което си заслужава да бъде инвестирано. Неформалната втора част ще даде възможност на аудиторията и лекторите да се запознаят с дейността на разнородни неправителствени организации, както с и млади творци успешно реализирали свои проекти.

LeapIn Sofia е част от международния проект Leap Summit. Проектът  е най-голямата ежегодна 3-дневна студентска конференция на глобално ниво, която се състои в Загреб, Хърватска и се организира от HUKI – студентска неправителствена организация промотираща предприемаческата култура и образование в Хърватска. Миналогодишната конференция Leap Summit успя да събере над 1000 предприемачи, студенти, млади професионалисти, НПО-ръководители и хора, които са лидери в своята професионална област. Движението съществува от 2015 год. За да се разпространи събитието и да се установи глобална мрежа от контакти, е създадено движението LeapIN – ежегодна еднодневна конференция, която събира енергията и визията на Leap Summit на местно ниво по цял свят.

 

СПОДЕЛИ