Takeaway.com придоби BGmenu

1302

Днес BGmenu подписа споразумение за придобиване от Takeaway.com, онлайн лидер в доставките на храна в Европа. По този начин Takeaway.com засилва позициите си в Източна Европа, което е и част от стратегията за разширяване на компанията на стария континент.
BGmenu е лидер в доставката на храна в България по брой поръчки, а Takeaway.com притежава най-големите компании за доставка на храна в Германия, Холандия, Полша, Белгия и Австрия. Част от стратегията на Takeaway е да заеме водещо място в сегмента доставки на храна на всеки от пазарите, в които оперира.
„Радваме се, че ставаме част от най-бързо развиващата се онлaйн компания за доставка на храна в Европа. Вярваме, че има значителен потенциал и възможности за развитие на Българския пазар, а партньорството ни с Takeaway.com е най-добрата възможност за нас да затвърдим успеха си тук. С експертизата и допълнителната инвестиция на Takeaway.com, значително ще подобрим услугите си както за крайния потребител, така и за нашите партньори – заведенията, с които работим.“

ВЛАДИМИР ДАВЧЕВ, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР И ОСНОВАТЕЛ НА BGMENU

„С придобиването на BGmenu добавяме към бизнеса си един бързо развиващ се пазар за доставка на храна със значително количество потребители. В България планираме да приложим същата стратегия, която доведе до бърз ръст на бизнеса ни и в Полша с Pyszne.pl”

ЖИЦ ГРОЕН, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР И ОСНОВАТЕЛ НА TAKEAWAY.COM

Сделката е на стойност 10,5 милиона евро, което се определя от цената на предприятието, като ще бъде платена в брой. За да ускори развитието на бизнеса си тук, Takeaway.com ще инвестира значителна сума в българския пазар, която не се уточнява на този етап.

СПОДЕЛИ