RAKUTEN И TECHSTARS ОБЕДИНЯВАТ СИЛИ В ПОДКРЕПА НА СТАРТЪПИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ

689

Новата акселераторска програма ще се фокусира върху разработката на глобална платформа за разговори.
Rakuten представи нова акселераторска програма, с която да насърчи амбициозните стартиращи компании в цял свят.
Rakuten Accelerator е програма, която ще идентифицира и подкрепи стартиращи предприемачи в областта на разработките за създаване на глобална платформа за разговори. Тази програма предоставя уникална възможност за стартъпите от Централна и Източна Европа – регион, в който бизнесът на Rakuten поставя значим отпечатък. Rakuten Viber, най-популярното приложение за разговори в региона на ЦИЕ и един от глобалните лидери с над 1 милиард потребители в света, е официален канал за комуникация на FC Barcelona, официален партньор на Golden State Warrios за изпращане на съобщения и разговори и официална платформа на Национална Баскетболна Асоциация.
Rakuten управлява екосистема от услуги, сред които електронна търговия, сигурност, банково дело, осигуряване, карти и плащания, свободно време и медии. Rakuten ментори от цял свят, включително и от Viber, ще работят съвместно със селектираните за програмата стартъпи и ще помогнат на най-амбициозните от тях да оставят следа.
В управлението на акселераторската програма, Rakuten си партнира с TechStars, познати в цял свят като акселератор, работил с над 1200 компании, 90% от които все още активни или придобити. Заедно с Rakuten, TechStars ще работи със стартиращите предприемачи, които разработват технологии за разговори и съобщения, с акцент приложението на Viber. TechStars ще се фокусира върху промяната на модела, по който организациите и потребителите взаимодействат с приложенията за разговори – за бизнес и за постоянна връзка.
Тримесечната акселераторска програма на Rakuten ще се проведе в Сингапур, където се намира и главният офис на компанията. В програмата основни теми ще бъдат:
• AI, включително чатботове
• Чат търговия
• Мобилни портфейли и крипто валути
• Реклама
• VR и AR решения
• Гласово разпознаване
• Визуално разпознаване
• Преводи
• Музикално и спортно съдържание
• Чат, базират на IoT
• Корпоративно-интегрирани разговори
„Поласкани сме от възможността да споделим своя опит и технически познания с иноваторите на бъдещето“, сподели Хироши Таказава, президент на Rakuten Capital и изпълнителен директор на Rakuten Asia. „Заедно с TechStars, организация със забележително портфолио и експертиза за развитие на стартъп таланти, нямаме търпение да подкрепим тези обещаващи таланти, но и да научим нови неща от тях.“
Документите за участие в програмата Rakuten Accelerator се приемат от началото на годината (8 януари 2018), а самото обучение ще стартира през юли 2018 г. Ще бъдат селектирани 10 стартъпи, чиито екипи ще бъдат поканени в Сингапур като част от тримесечната програма. Тя ще завърши с един демо ден (Demo Day), по време на който участниците ще могат да представят продуктите си на стотици инвеститори от целия свят. Срокът за кандидатстване за програмата е 8 април 2018 г.
„В основата на философията на Rakuten е идеята, че ние допринасяме за обществото чрез създаване на значими иновации и развитие на предприемачеството“, сподели Таказава. „Аз съм голям оптимист, че с тази акселераторска програма можем да заздравим глобалната екосистема на Rakuten и да подобрим културата за иновации в Азия и по света.“

Повече информация за TechStars може да откриете тук:
FB: https: //www.facebook.com/techstars
Twitter: https://twitter.com/techstars
YouTube: https://www.youtube.com/user/techstarstv
Instagram: https://www.instagram.com/techstars/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/techstars/

СПОДЕЛИ