Станаха известни имената на участниците в журито на рекламния фестивал ФАРА’18

992

Тази година 21-членното жури се формира по напълно нов начин.

Най-мащабното и значимо събитие за комуникационната индустрия в България – фестивалът ФАРА, ще се проведе в Пловдив от 7-ми до 9-ти юни. С цел постигане на още по-обективен, прозрачен и високо професионален стандарт на журиране, тази година е въведена нова система за избор на членове на журито, която ще се прилага и в бъдеще. Използван е моделът за формиране на жури, познат в почти всички международни рекламни фестивали – приоритет са професионалните качества на специалиста, а не постиженията на агенцията, в която работи.
За пръв път журито е разделено на три отделни подкомисии, като всяка една от тях е по-тясно профилирана и съставена от 7 участника: „Аудио-визуални форми и копирайтинг“, „Художествено оформление и дизайн“ и „Дигитални форми и креативно използване на медиа“. За съответната подкомисия на журито се избира специалист, работещ приоритетно в същата сфера. Този подход ще зададе по-точни критерии за оценка от страна на журиращите и ще повиши тяхната прецизност.
Категориите „Дигитална кампания“ и „Интегрирана кампания“, които носят най-много точки в класирането, ще бъдат оценявани от трите журиращи подкомисии заедно. По този начин се дава необходимата тежест на най-комплексните категории в конкурса.
Увеличава се и броят на членовете на журито, като по този начин се дава възможност за участие в процедурата по журиране на по-голям брой агенции от различен мащаб и профил. Всяка агенция има право само на един представител в състава на трите журита.
Журито на ФАРА’18 ще бъде в следния състав:
„Аудиовизуални форми и копирайтинг“: Васил Петраков, Творчески директор, guts&brainsDDB; Георги Цеков, Творчески директор, Garlic Sofia; Константин Трендафилов, Творчески директор, Publicis One България; Марин Костов – Мъро, Творчески директор, All Channels Group; Мария Милушева, Творчески директор, Noble Graphics; Мартин Димитров, Творчески директор, Nitram; Тошка Иванова, Творчески директор, reforma
„Художествено оформление и дизайн“: Андрей Андреев – Вини, Творчески директор, New Moment New Ideas Company; Илиан Илиев, Творчески директор, Ogilvy Group Bulgaria; Кирил Стоянов, Творчески директор, Graffiti BBDO; Надежда Трифонова, Творчески директор, NRG Brands; Павлина Бонева, Творчески директор, The Smarts; Петя Савова, Творчески директор, Saatchi&Saatchi София; Радостин Христов, Асоцииран творчески директор, MullenLowe Swing
„Дигитални форми и креативно използване на медиа“: Александър Гагов, Заместник-управител, MediaS Com; Боряна Несторова, Управляващ директор, Media Direction OMD; Ивелина Гичева – Николова, Творчески директор, Tribal Worldwide София; Момчил Захариев, Творчески директор, NEXT-DC; Петър Вълчев, Творчески директор, Knoway; Радослав Неделчев, Главен оперативен директор, Dentsu Aegis Network; Цанка Крушева, Творчески директор, McCann Erickson Sofia
Категориите „Дигитална кампания“ и „Интегрирана кампания“, които носят най-много точки в класирането, ще бъдат оценявани от трите журита заедно.
Фестивалът ФАРА на Българската асоциация на комуникационните агенции ще се проведе за 19-ти път и ще бъде посветен на ефективната работа между агенция и клиент с посланието „Работим заедно. Печелим заедно“. Тази година ФАРА възнаграждава не само рекламни агенции, но и клиентите, за успешно проведените проекти и съвместна работа. За първи път статуетката във фестивала ще бъде разделена на две и връчена на всяка от двете страни, за да отличи както креативността, така и бизнес ефективността. Фестивалът ще вдъхнови присъстващите с програма от обучителни лекции, панелни дискусии и уъркшопи, водени от международни професионалисти в сферата на рекламата и бизнеса. Тази година тема на лекционната част е „Креативност и ефективност“ .
Един от основните партньори на ФАРА’18 е Фондация „Пловдив 2019 – Европейска столица на културата“, усилено развиваща града с креативни платформи, инициативи и събития. Сред основните партньори са и Нова Броудкастинг Груп и Нет Инфо, подкрепящи за поредна година фестивала.

СПОДЕЛИ