Топ професионалисти с награди от фестивалите Cannes Lions и Euro Effie ще бъдат лектори на ФАРА’18

842

Темата на лекционния панел е „Креативност и ефективност“.
Фестивалът на креативната индустрия в България – ФАРА, който всяка година отличава рекламните агенции с най-успешните и креативни кампании, ще се проведе в Пловдив от 7-ми до 9-ти юни под наслов „Работим заедно. Печелим заедно“. Мотото е емблематично за 19-то издание на фестивала, който тази година ще бъде посветен и на агенциите, и на клиентите, защото благодарение на добрата работа между двете страни се раждат най-креативните идеи и успешно реализирани проекти. Това е и причината за първи път наградата да е разделена на две части – една за агенцията и една за клиента.
Освен конкурс за креативни и успешни кампании, ФАРА е и платформа, включваща обучителни лекции, панелни дискусии и уъркшопи, водени от международни професионалисти в сферата на рекламата и бизнеса. Тази година тема на лекционната част е „Креативност и ефективност“ и включва авторитетни имена с богат практически опит и международни фестивални награди, като част от имената са Пол Арнолд, Стийв Хенри, Ричард Мълъндър, Гурдийп Пури.
С диплома по психология и магистърска степен по маркетинг, Пол Арнолд започва своя професионален път в Saatchi & Saatchi, където работи за клиенти като Reckitt и Hewlett Packard. През 1998 година продължава кариерата си в Grey Advertising като SVP Global Account Director и оглавява екипа, който отговаря за рекламата на пастите за зъби от портфолиото на GlaxoSmithKline на над 70 пазара по света. През 2005 година Пол преминава от страната на клиентите, заемайки позицията Global Strategic Planner в GSK. Преди да основе своя собствена консултантска фирма, Пол Арнолд печели 6 златни награди в конкурса Euro Effie.
Обявен от списание Campaign за един от най-влиятелните професионалисти в областта на рекламата във Великобритания през последните 50 години, Стийв Хенри е създател и творчески директор на агенция HHCL, която печели 3 пъти наградата „Агенция на годината на Campaign“, както и приза „Агенция на десетилетието“. На следващ етап от кариерата си, Стийв заема длъжността Executive Creative Director в TBWA/ London, където работи по проекти и кампании за Playstation, Adidas, McDonald’s, Apple, Starburst, Skittles, Nissan Qashqai и Elastoplast. Стийв Хенри е печелил някои от най-значимите награди за креативност, сред които голямата награда на фестивала Cannes Lions, голямата награда в Британските телевизионни награди, D&AD Gold Pencil.

Фестивалът ФАРА, организиран от Българската асоциация на комуникационните агенции, всяка година създава уникална атмосфера на креативност, събирайки на едно място рекламисти, агенции и клиенти. Целта на фестивала е да отличи най-успешните кампании за годината, но и да вдъхнови представителите на бранша да се развиват, да продължават да мислят нестандартно, смело и иновативно. Неслучайно и събитието се провежда в град Пловдив – център на културата и изкуството в България, а един от основните партньори на ФАРА’18 е Фондация „Пловдив 2019 – Европейска столица на културата“, усилено развиваща града с креативни платформи, инициативи и събития. Сред основните партньори са и Нова Броудкастинг Груп и Нет Инфо, подкрепящи за поредна година фестивала.

СПОДЕЛИ