Правителството на Великобритания рекламира пред всички английски компании да дойдат в София с посланието „Покажете на света своите иновативни продукти на Webit.Festival Europe“!

954

„Не всеки ден се случва друго правителство да рекламира България и даже да плаща за това“ написа в профила си във фейсбук инвеститора и изпълнителен председател на Webit.Foundation д-р Пламен Русев и допълва, че това е „Реален пример как Webit прави СОФИЯ – ДИГИТАЛНА СТОЛИЦА!“🍀
Правителствената служба на Обединенонто Кралство, която има за цел да развива иновациите в страната „Innovavte UK“ е избрала Webit.Festival Europe сред хиляди други събития от цял свят и не само, че рекламира Фестивала и София, но и плаща на компаниите, които искат да се покажат пред света разходите, да бъдат сред изложителите на Webit.

Подобно световно признание за София и работата на Фондация Webit е изключително и добре дошло за всички.

С подобен маркетинг страната ни се нарежда сред водещите дигитални дестинации в света. Това от своя страна означава инвестиции, нови работни места, по-високи заплати и повече възможности за младите хора да се реализират в страната.
„Именно това е целта на Фондация Webit“, казва Пламен Русев, „да запазим талантите си и мозъците на България и те да постигат своите световни успехи, без да се налага да напускат семействата и приятелите си. Да мултиплицираме успехите им и да създадем една нова – успешна България – един от лидерите в новия дигитален свят!“
„Англия далеч не е първата държава, която започна активно да рекламира София и България благодарение на Webit.“ допълни Аниела Русева, изпълнителен директор на Webit.Festival.

Преди месец и други държави, в т.ч Италия, Холандия, Иран призоваха своите компании да се възползват от възможността да се представят на световния форум Webit в София и предложиха финансова помощ на компаниите си да се включат във Фестивала, който налага София като Дигитална Столица по света.

„Макар и да работим с редица други правителства, които плащат на Webit, за да имат възможността да проведат форума в държавите им, за нас България е кауза. Макар държавата да не поема финансовото бреме на организацията на такъв голям и влиятелен форум, както правят всички други държави – за нас успехът и създаването на такава реклама за страната от екипа ни е изключително постижение и ни носи удовлетворение.“ споделя Аниела Русева.

„Този успех, ние споделяме с всички партньори“ продължава Пламен Русев. „Кметът на София, г-жа фандъкова и нейния изключителен екип са важна част от Webit през последите години; Комисар Габриел пое председателството на Пленарната Сесия на Webit; МастърКард тази година са най-големия – генерален партньор на фестивала. Сред партньорите ни са световни гиганти като Google, Microsoft, SAP, VMware, VISA, RedHat, Novartis, Bayer, като Webit дава сцена и да локалните лидери – Telelink, Oblak.BG, Superhosting.BG и много други.“ допълва Русев. „България има основание да се гордее, с това как света започва да я възприема – и тепърва ще берем резултатите от този труд!“

Световното събитие на България за иновации, технологии и предприемачество Webit.Festival Europe http://(www.webit.bg) ще се проведе на 26-27 юни в Арена Армеец. През 2018 Webit празнува десет годишен юбилей от първото събитие, проведено в София през 2009 г. От тогава Webit получава покани от редица правителства по света и реализира годишни събития в Истанбул, Дубай, Сингапур и Делхи.

Вижте и източника от правителствения сайт на Великобритания: https://ktn-uk.co.uk/…/show-the-world-your-innovative-techn…

СПОДЕЛИ