FINANCIAL TIMES ОТВАРЯ ТЕХНОЛОГИЧЕН ОФИС В СОФИЯ

1746

Financial Times, една от водещите бизнес новинарски организации в света, открива офис в София през есента на 2018 г. В него ще се помещава основният технологичен екип FT Core, който поддържа базовите платформи и системи, движещи често награждавания уебсайт FT.com.
FT Core поддържа разнообразно портфолио от платформи, сред които дигитални системи за абонамент, разпространение на печатни издания и публикуване на съдържание. В допълнение, платформата за данни, даваща информация за клиентите, заема ключова роля в оформянето на култура за аналитично мислене в бизнеса, което е и в основата на успеха на FT.
FT избра София заради локацията, бързия достъп до офиса на FT в Лондон и технологичните таланти, които биха помогнали на екипа да се развива и расте.
FT ще отвори близо 100 нови позиции през следващите 12 месеца в следните направления:
• Софтуерни инженери
• Бизнес анализатори
• Управление на проекти
• Управление на продуктите
FT работи с Xoomworks, консултантска компания, базирана в София, по модела Build, Operate, Transfer (BOT) . Новият офис ще премине изцяло в ръцете на FT до 2-5 години.

За информация за новия офис на FT в София и свободни позиции, свържете се с:
Илдико Сас, управляващ директор, Xoomworks
ildiko.sas@xoomworks.com

За Financial Times
FT е една от водещите глобални организации за бизнес новини, призната международно заради авторитета, почтеността и точността, с които работи. FT отбелязва 130 години през 2018 г. с рекордно обем читателска аудитория от над 910 000. FT днес предоставя в по-голяма степен дигитално съдържание, регистрира ръст с 10% при абонаментите, достигайки 714 000, като по този начин обхваща повече от три четвърти от аудитория, която плаща. Приходите от съдържание са близо две трети от общите приходи, което е два пъти повече в сравнение с преди пет години.

За Xoomworks
Xoomworks е консултантска и технологична компания, специализирана в разработването на сложни софтуерни решения и дигитални иновации.
Разполагаме с впечатляващо портфолио от успешно реализирани проекти и услуги за клиенти в публичния сектор на глобално ниво мащаб за последните 18 години.
Екипът на Xoomworks помага на технологичните компании да въведат по-бързо своите продукти на пазара и да станат по-иновативни спрямо своите конкуренти. Прави това по два начина: като работи заедно с екипа на компанията или като поема изцяло лидерството при развитие на процеса. Xoomworks разполага с експертиза при отворения код, уеб, мобилните и QA технологии, както и задълбочени познания в сектора на пътуванията, финансите и хазарта.

СПОДЕЛИ