Soft Unit Conference разкрива възможностите за реализация в технологичния сектор у нас

1173

Събитието, организирано от SoftUni и FlyEvents, събира топ лектори и експерти в областта на софтуерните разработки, дигиталния маркетинг, предприемачеството и блокчейн технологиите.
На 28 и 29 септември в София Ивент Център предстои да се проведе първото издание на Soft Unit Conference. Фокусът на събитието е потенциалът на човека като най-важната единица във всяка икономика. Ето защо организаторите в лицето на една от най-големите и уважавани образователни институции в България SoftUni, в партньорство с FlyEvents, имат за цел да срещнат бизнеса с хората, търсещи професионално развитие в България. Тази среща ще предложи обмен на знания и насоки, полезни и за двете страни.
Soft Unit Conference е насочена както към млади таланти, така и към експерти, които търсят професионално развитие в сферата на софтуерните разработки (software development), дигиталния маркетинг, предприемачеството, блокчейн технологиите. Събитието ще има изключително практическа насоченост, като ще даде възможност на участниците да се включат в разрешаването на казуси и задачи, поставени им от някои от най-модерните технологични компании на българския пазар. Тези уъркшопи ще дадат възможност на всеки да предизвика себе си и да покаже знания и умения.
Своя опит, знания и съвети ще споделят над 25 български и международни лектори. В рамките на двата дни от конференцията посетителите ще могат да чуят истории за успех и бизнес предизвикателства от първа ръка и да научат каква е действителността в технологичния сектор. Финалът на конференцията ще бъде отбелязан с афтър парти с участието на DJ Doncho и Тита. То ще даде възможност на хората със сходни интереси и мислене да се срещнат в неформална обстановка и да обменят идеи и въпроси, както и да дискутират добрите практики в тяхната сфера на дейност.
Soft Unit Conference има кауза да допринесе за развитието на българските специалисти, които да прилагат своите знания и умения на родно ниво. Това е причината конференцията да инициира кампания с мотото “Останете тук, където вашата история има значение!”. Тя цели да включи и отличи компаниите, които осъзнават нуждата от нова гледна точка и различен подход към младите хора, така че те да имат причина да останат в България и да бъдат основен двигател на технологичната промяна, която се случва у нас. Организаторите са водени от философия, според която, за да продължи иновационният подем на страната ни и да затвърди позицията си на технологичен център на Източна Европа, трябва да има модерен подход към новите кадри. За тази цел обучението, наемането и развитието им трябва да се случва в крак с най-актуалните световни тенденции. Талантливите и качествени професионалисти трябва да са запознати с многобройните възможности, които съществуват в технологичния сектор у нас и да знаят, че ще могат да растат, да се развиват и не само да следят, но и да участват в създаването на иновации в световен мащаб.
Актуални новини около лекторите и програмата на Soft Unit Conference може да следите на http://softunit.bg/ и във фейсбук страницата на конференцията: fb.com/SoftUnit.bg/ Събитието се провежда с подкрепата на Столична община, Парадайс център, Вистеон България и Аетърнити Венчърс.

СПОДЕЛИ