Общественият борд на TELUS International търси нови НПО проекти, които да финансира

1527

Годишно се разпределят 150 000 лева в полза на проекти от неправителствени организации в областта на образованието, здравеопазването и
опазване на околната среда

За трети път тази година Общественият борд на TELUS International Europe кани неправителствени организации да представят свои проекти, с които да кандидатстват за финансиране, използвайки онлайн формуляра на:

https://web2.telusinternational.com/telus-international-community-board/kandidatstvai.

Формата за кандидатстване ще бъде отворена до 25 септември 2018 г. включително.

След като всички подадени проектни предложения бъдат разгледани, Общественият борд ще обсъди на свое заседание кои проекти да одобри, в зависимост от устойчивостта на решението на обществено значим проблем, което предлагат.
На годишна база Общественият борд на TELUS International в България разпределя сумата от 150 000 лева между социално значими проекти, търсещи и предлагащи решение за проблеми в сферата на образованието, здравеопазването и опазването на околната среда. Всеки одобрен проект на неправителствена организация може да получи максимално финансиране до 7500 лева.
От своето създаване през 2015 г. до момента Общественият борд на TELUS International в България е финансирал 57 проекта на обща стойност 390 777 лева. Сред тях са обществено значими проекти на фондация „Сдружение на олимпийските отбори по природни науки“, „Заслушай се“, „Очи на четири лапи“, Фондация “ГЛАС България”, Сдружение Асоциация на българските лидери и предприемачи (ABLE), „Кан Академия”, Фондация “АРТОН България”, Сдружение “Фабрика за идеи” и др.
Общественият борд на TELUS International съществува във всяка локация, в която компанията оперира и има за цел да постави процеса на вземане на решения по обществено значими социални теми в ръцете на значими обществени личности, известни с филантропската си насоченост и изтъкнати лидери в сферата, в която работят.
Дейността на Обществения борд е част от политиката на корпоративна социална отговорност на компанията, чиято водеща философия е „да даваме, там където живеем“.
В България Общественият борд е основан през 2015 г. и негов председател е Левон Хампарцумян, а сред членовете му са Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум, Силва Зурлева, член на УС на Нова телевизия, Елвин Гури, изпълнителен директор на River Stixx Capital, Нели Радева, основател и председател на фондация I can too и представители на топ мениджмънта на TELUS International Europe.

СПОДЕЛИ