Първото издание на Soft Unit Conf обедини бизнеса и професионалистите в технологичния сектор

588

Експертни лекции, интересни дискусии, полезни практически съвети и иновативни уъркшопи предложи първото издание на Soft Unit Conf, което събра над 1500 човека в Sofia Event Center на 28 и 29 септември. Конференцията, организирана от SoftUni и FlyEvents, се доказа като водещо технологично събитие, на което бяха представени най-актуалните тенденции и най-резултатните практики в областта на софтуерните разработки, дигиталния маркетинг, IT предприемачеството, блокчейн технологиите и пазарите.
България предлага отлични условия за живот, кариера и развитие в IT сектора, а специалистите в областта живеят много по-добре от колегите си в Силициевата долина, подчерта Светлин Наков, основател на SoftUni, на откриването на събитието, което премина под мотото „Останете тук, където вашата история има значение“. Тезата подкрепиха и останалите участници в конференцията, сред които столичният кмет Йорданка Фандъкова, президентът Росен Плевнелиев, редица предприемачи и мениджъри от водещи компании в страната.
В изложбената част на конференцията посетителите имаха възможността да се запознаят детайлно с дейността на водещи технологични компании и възможностите за кариерно развитие в тях, а над 70 български и чуждестранни специалисти предадоха личния си опит и споделиха безценни съвети от сцената на трите зали, в които паралелно се провеждаха лекции и уъркшопи. Участниците можеха да се включат в предварително зададени предизвикателства, в които да демонстрират таланта и уменията си, а защо не и да впечатлят бъдещите си работодатели.
Вниманието привлече и специално организираният ICO Pitch, в който бяха представени четири блочейн стартъпа – Kama Games, Noble, TraDEX Social и WeiDex. Те бяха оценявани от експертно жури, в което се отличаваха създатели на успешни блокчейн проекти като Никола Стоянов от Aeternity Ventures, Никола Янев, представител на българския фонд за рискови инвестиции Eleven и Michele Shueli от бутиковата консултантска компания Armyn. За победител бе избран проектът Noble – иновативна платформа, спомагаща наемането на топ таланти в high-tech компании посредством препоръки. Noble цели да направи процеса по подбор на кадри по-бърз, лесен и ефективен чрез мрежа от инфлуенсъри, експерти в индустрията и бизнес лидери.
Soft Unit Conf приключи с афтър парти, на което участници, лектори и гости обмениха контакти и обсъдиха актуалните теми от конференцията под звуците на най-популярните хитове на Лора Караджова, Тита и DJ Doncho. След категоричния успех на събитието организаторите вече подготвят второ издание следващата година.
„Постигнахме най-важната цел за всяка едно ново начало и проект – създадохме позитивна емоция и добавена стойност както за изложителите и компаниите, които ни подкрепиха, така и за посетителите, които успяха да научат практически знания и да установят контакти с правилни за тяхното развитие експерти и компании от дигиталната индустрия.“, коментира Петър Лозанов, съосновател на FlyEvents.

”SoftUnit конференцията събра истински стойностни дигитални експерти и будни млади хора, удоволствие на всички нива!”, коментира Светлин Наков.

„Образованието, предприемачеството и технологиите диктуват динамиката на ИТ сектора. Именно тяхното изражение видяхме в едно от най-големите събития, организирани в България – конференцията Soft Unit! Смятам, че успешно срещнахме бизнеса с експертите в сферата и още веднъж доказахме колко голям е потенциалът за развитие в страната!“, коментира Христо Тенчев.
“25 световноизвестни лектори и над 1500 души доказаха, че реализация, технологично и бизнес развитие в България има! Конференцията Soft Unit умело събра образование и практика на едно място, което се превърна в генератор на нови идеи, проекти и партньорства, претендиращи за успех на световната сцена!”, коментира Иван Ненков

СПОДЕЛИ