#СтигаМрън – коледната кампания на TheDots Agency

29580

#СтигаМрън

Идеята:
Мрънкането без съмнение е български национален спорт и е толкова заразно и лесно, че вече го правим по инерция. The Dots са искали с нещо – макар и дребно – да обърнат този навик и да потренират не кух, механичен позитивизъм, а деен, откривателски стремеж към смисленото и обнадеждаващото.
Конкретното вдъхновение за инициативата #СтигаМрън е дошло от миналогодишен пост на канадския астронавт Chris Hadfield, който е обобщил най-интересните за него (но за жалост непознати и недооценени от хората) поводи за оптимизъм от цял свят през 2016.

Картичката:
Решават да направят коледна картичка в развитие, чието съдържание зависи от всички нас и може да се допълва постоянно, от всеки. На сайта #стигамрън събират мозайка от поводи за радост от света и у нас: открития, постижения, смислени факти, лични приноси, които сами по себе си въздействат като пожелание и реално основание да сме по-ведри. Още нещо, което им е било цел: да избегнат обичайното, натрапчиво вглеждане само в българския пейзаж и да разширят хоризонта към смисленото и хубавото, което се случва по цял свят.
Инициативата не е просто “празнична еднодневка”, те искат да я продължат и през 2018, като си направят любопитен анализ какво хората определят за смислено и добро.

СПОДЕЛИ