За новата услуга „наем на тематични мебели за събития“ и за ивент мениджмънта говори Весела Зашева – „Client Service Director“ в Events&Rental

5155

Весела Зашева е „Директор обслужване на клиенти“ на компанията Events&Rental – част от Hidalgo Group. Завършва ПР в „Журналистическия факултет“ на СУ. Работи по тясната си специалност две години, след което открива призванието си в ивент мениджмънта и промоционния маркетинг. От 15 години работи в агенция Hidalgo за редица големи международни брандове като Client service director. А от няколко месеца е основен двигател на новата компания в групата – Events&Rental.

1. Здравей, Весела. Първо искам да ви благодаря, че бяхте част от събитието „Лятна маркетинг вечер“. Благодарение на вас, то беше красиво и уютно за гостите ни. Би ли разказала на нашите читатели малко повече за услугата, която предлага Events&Rental?
За нас беше удоволствие да сме част от вашето събитие, което събира ежегодно голяма част от маркетинг общността. На подобни събития е и мястото, на което да се представят нови компании и услуги в бранша. Създадохме компанията Events&Rental като естествено продължение на дългогодишната работа на целия ни екип в областта на събитийния мениджмънт. Услугите, които предлагаме, може да се разделят най-общо на две – цялостна организация на събития и отдаване под наем на концептуални мебели и декорация за различен тип събития. Новината в компанията Events&Rental е именно услугата „Под наем“. Концепцията ни е да създаваме идеи за серии мебели и декорация за събития, да ги произвеждаме, и да ги предлагаме под наем. Услугата е насочена към всички компании, които се занимават с организиране и провеждане на събития и изложения. Към момента имаме 18 тематични категории, сред които „Барове“, „Декоративни кътове и пана“, „Решения за щандове и изложения“. Имаме разработени цели тематични серии мебели и декор, които може да се ползват като готови сетове, или поотделно – Серия „Дърво“, „Зелена серия“ – мебели от изкуствена трева, огледални мебели, луксозни мебели в сет барове и маси от черна и бяла кожа. Това са само няколко примера в посока на разнообразието от материали и различността на нашите мебели.
2. Услугата ви е единствена на пазара. Как ви хрумна да предлагате различни мебели за събития?
Вярваме, че всяко събитие трябва да носи своя уникалност и да има специфичен стил. Което в последните години се превръща в истинско предизвикателство за организаторите на събития. От една страна – поради редуцираните бюджети на клиентите, от друга – защото липсва възможност да наемеш различни и уникални по своему мебели, които да придадат характер на събитието. След като ние самите в ролята на организатори на ивенти сме се сблъсквали с тези проблеми неведнъж, решихме да предложим такава алтернативна услуга на пазара. Това, което ни прави различни от кетеринг или други рентал компании, които предлагат базово одорудване и определен избор от по-луксозни маси, столове и дивани, е че създаваме колекции от тематични мебели в различни категории – от барове, през декоративни стени, до експо дисплеи за изложения и конференции. Както и различен тип помощни мебели за събития – например мултифункционални гърбове и преградни стени с възможност за цялостно или частично брандиране, или модулни подови конструкции с възможност за сглобяване в различни форми и с многообразие от настилки.
3. Как ви приема пазара? Какви са отзивите от този сървиз?
Ние стартирахме услугата с отдаване на мебели за събития и специални зони под наем преди около половин година. За това кратко време успяхме да реализираме десетки различни проекти и с агенции, и с корпоративни клиенти, и с частни лица. Всички те са на първо място приятно изненадани от факта, че могат да наемат концептуални мебели за различен тип събития – от коктейли и официални вечери, през конференции и изложения, до неформални събития на открито; заедно с цялостния ангажимент за тяхното логистиране и монтиране. И събитията им да изглеждат различно, с впечатляващи детайли, на съвсем приемлива цена. Клиентите ни намират в нас алтернатива и получават реална добавена стойност от услугата, която предлагаме – идеи за тематични мебели и декор, 2D или 3D проекти, които правим спрямо конкретното запитване, комплексна услуга с логистика и монтаж.
4. А изработвате ли мебели по проект на клиент или имате единствено ваши серии?
Има клиенти, които харесват много мебелите от определени наши серии, защото те хармонират на техните брандове. Съответно са ни поръчвали да изработим специално за тях подобна линия.
5. Освен бутикови мебели под наем, какви други услуги предлага Events&Rental?
Предлагаме и специална изработка на кътове, инсталации и аранжировки според концепция на клиента. Както и пълната гама от услуги, свързани с организация на събития – от креативни концепции, дизайн и 3D floor планове, през цялостна подготовка и реализация.
Ние познаваме добре ивент мениджмънта с всички дейности, предшестващи случването на едно събитие. И предлагаме включително решения, които да улеснят процеса по подготовка, или да подпомогнат организацията. Ние сме сървис ориентирана компания и ценим времето на клиентите си. За това сме оптимизирали максимално целия процес по наемане на мебелировка, декор и техника – от избора на артикули, през заявката, до монтажа и демонтажа. Няма нужда клиентът да търси наш каталог, да го разглежда, да търси мейлът ни, да се чуди как точно да опише какви мебели си е харесал… На сайтът ни бързо и лесно може да се видят всички продукти, разделени в категории, и директно оттам да се пусне искане за оферта само с избор на артикули и бройки – по добре познатия метод на функциониране на он-лайн магазини. В рамките на 12 часа, ние връщаме оферта.
6. Какви клиенти най-често се обръщат към вас?
Работим основно с агенции, които се занимават с организация на събития и с крайни корпоративни клиенти – маркетинг или BTL отдели. Партнираме си много добре и с някои от големите кетеринг компании. Все по-често ни търсят и частни клиенти за лични специални събития.
7. Как успявате да бъдете толкова различни в тази наситена и конкурентна среда?
Ние винаги гледаме на събитията по един по-творчески начин и в този смисъл не ни е трудно да бъдем различни с идеи. От друга страна познаваме добре работата на терен и знаем какво се крие зад блясъка на всяко едно събитие. Това пък ни помага да сме практични, гъвкави, бързи и адаптивни – качества, които клиентите в този бизнес ценят много.

СПОДЕЛИ