За предизвикателството да бъдеш Главен редактор на SofiaLive – говори Златина Стоянова

7703

Решихме да направим едно нестандартно и интересно интервю с Главната редакторка на Sofia Live – Златина Стоянова.
1. Здрасти, Злати. Благодаря ти, че се съгласи на интервюто. По мое мнение да бъдеш Главен редактор не е никак лесно. Би ли споделила какви са предизвикателствата пред това да бъдеш Главен редактор на Sofia Live?
Здравейте! Както знаете Sofia Live е медия с над 10 години история. Основното предизвикателство пред мен е да вкарам идеите си в сайт с почти установени правила, без да разбъркам цялостната концепция на медията.
2. Коя е любимата ти част от работата?
Любимото ми е да виждам, че мога да променя нещо, макар и малко, в положителна посока, благодарение на това, че съм част от платформа като Sofia Live. Като например да участваме в проекта на TimeHeroes, да запознаваме аудиторията си с вдъхновяващи хора, да я караме да се усмихва на прекрасна фотография. В момента работим по нов проект в помощ на бездомните животни… stay tuned!

3. Как разбираш кое би било интересно за читателите ти?
Въпрос на положено усилие е – събираме се в офиса на по чаша вино с прекрасните ни автори и брейнсторваме. Гледаме да мислим 2-3 хода напред. И след това работим супер здраво по всяка идея. И като цяло, мисля че всички сме си оставили частица от сърцето в Sofia Live и това си личи.
4. Има ли теми, за които никога не бихте писали?
Не бих искала да отразявам лоши статистики и негативни събития. София има достатъчно положителни черти, с които да се занимаваме. А и вярвам, че можем да смалим лошата статистика.
5. И последен въпрос – какво прави Sofia Live различна медия от другите?
Целият ни малък, но прекрасен екип е част от софийската градска култура. Не само пишем за София, а живеем там, където изкуството среща града, креативността – мейла и хората – други хора.

Коментар от автора: Злати е изключително креативна и пълна с идеи. Не е лесно да бъдеш винаги в крак с тенденциите и да задържиш вниманието на читателите си. Е, тя се справя и то доста успешно. Продължавай в същия дух, Злати, а ние ще продължаваме да се наслаждаваме на съдържанието, което ни предоставяш.

СПОДЕЛИ