Ивелина Манова говори за Лятна маркетинг вечер и опита й в сферата на маркетинга

2680

Ивелина Манова работи в сферата на дигиталния маркетинг и управлява дигиталната агенция Accella Digital и фасилитатор на digital marketing програми в The Business Institute. Фокус на специализацията ѝ е оптимизиране на разходите за реклама с цел по-висока възвращаемост за бизнеса. Тя беше един от лекторите на Лятна и решихме да поговорим с нея за събитието и за опита й в сферата на рекламата.

1. Какво е мнението ви за събитието Лятна маркетинг вечер, което се организира за 4-та поредна година?
Смятам, че е чудесна инициатива, която е полезно да се организира всяка година. Споделянето на знания и опит с бранша помага на всички да растем заедно.
2. Защо се съгласихте да бъдете лектор?
Поканата към мен дойде от The Business Institute, където фасилитирам модули и програми с фокус върху digital marketing, а те бяха и партньор на Лятна маркетинг вечер 2017. Темата, която представих по време на събитието, е свързана с моята работа всеки ден. Считам го за опит, който мога да споделя. В практиката ми винаги разчитам на данните за взимане на решения и имах немалко примери за случаи, в които съм виждала взимане на емоционални и интуитивни решения, които не са довели до най-добрите резултати.
3. Споменахте, че сте фасилитатор в The Business Institute и участвате в модул Digital Marketing на Marketing Management Master Class. Има ли голям интерес към модула, който преподавате?
Преподавам от 2012 г., когато водих обученията на Google Partners към агенции и студенти. За последните 5 години виждам, че интересът се увеличава, а в същото време се търсят все повече кадри за работа в агенции и компании. Най-добрата инвестиция винаги е в знания, така че очаквам интересът да се задържи и даже увеличи още повече.
Модулът Digital Marketing, който фасилитирам в The Business Institute, е първи по рода си, базиран на бизнес симулация с практически фокус върху ефективното използване на digital media.
Комбинацията от теория и практика е много успешен модел за добро обучение и групите винаги са пълни, а участниците винаги искат още повече знания.
4. Като собственик на агенция, какви са наблюденията ви върху нивото на предлаганите услуги в рекламния бранш в България?
Наблюдавам силно желание от страна на компании да обучат своите екипи и да управляват вътрешно рекламните профили. Все още се случва клиенти да нямат достъп до своите рекламни акаунти, изградени от агенции или фрийлансъри. Тази липса на прозрачност създава недоверие между страните. Самите клиенти ще изискат увеличение в качеството на услугата и ще търсят по-високи резултати при избора си на партьор.
5. От чисто любопитство – кой е най-успешният проект на агенцията ви?

Не бих могла да дам само един проект, всеки от тях харесвам и развивам с еднакво желание и мотивация. Най-голяма радост ми носят тези, с които работим от 4 години и с всеки ден повишаваме собствената ни ефективност от изминалата година. Имаме клиенти, които са печелили награди със съвместни кампании, което ни е достатъчно да сме все толкова мотивирани да тестваме нови неща, да активираме бета инструменти и да постигаме повече.
6. Какъв съвет бихте дали на младите, които тепърва влизат в света на маркетинга?
Има много за учене! Нашата професия изисква от нас да сме постоянно информирани за новостите, но и да се развиваме като специалисти в областта с различни по специфика и сложност проекти. Мога да кажа, че е изключително удовлетворяващо да виждаме резултатите, които постигат стратегиите ни всеки ден.

СПОДЕЛИ