Как се реализира ребрандинг кампания на търговски център?

110

City Center Sofia става Park Center Sofia. Официалното откриване на ребрандирания търговски център предстои на 17 и 18 септември, а ние бяхме любопитни за детайлите от кухнята. Поговорихме си с Ирина Кънева – маркетинг мениджър на търговския център, за да ни разкаже повече за ребрандинг кампанията. Ето какво ни сподели тя:

Какво ви доведе до решението за ребрандинг на City Center Sofia?
Решението беше взето от новия собственик на търговския център Revetas Capital Advisors, които притежават портфолиото с над 15 обекта с различни формати – ритейл паркове и търговски центрове под името Park Center.

Интересното в случая е, че няма по-подходящо име за обновения първи търговски център в София, тъй като това е единственият мол с пряк достъп до парка. А и това име прекрасно кореспондира с новото начало, с промяната, за която целият ни екип работи от две години.
Какви са целите на ребрандинг кампанията и какви промени ще представите?
Целта ни е една. Да върнем блясъка на първия търговски център в София и да представим тази отлична локация като най-доброто място за шопинг и срещи в града.

Бяхме първите, сега е време да сме най-добрите – както често си казваме в екипа на Ceres Management (компанията, която управлява мола). Всички ние вдъхновено работим по тази пълна промяна.

През септември предстои да представим малкото бижу на София – Park Center. С изцяло обновен интериор и бранд микс. Истината е, че мястото е неузнаваемо след огромната инвестиция, която Revetas направи в този проект. Интериорът е изцяло обновен – като се започне от таваните, осветлението, ескалатори, подови настилки, осветление, асансьори, колони, парапети – всичко!

Първият етаж от търговския център ще представя прeмиум модни брандове, които не са присъствали сред микса ни от наематели до момента, и които ще привлекат различна група клиенти – с по-високи изисквания към качеството и произхода на стоките, които купуват.

Разширихме зоната за хранене на етаж 2, открихме прекрасна тераса, на която хората могат да се хранят на въздух. Добавихме още 3 нови концепции за бързо хранене в микса от наематели на фудкорта ни. Открихме чудесен нов бар на изхода към парка, който се превърна в хит. Наемателите, които са с нас от самото начало реновират своите обекти, за да представим наистина най-добрата визия на търговския център при откриването на Park Center Sofia.
Най-голямата промяна несъмнено се случва на последния етаж на мола. Там ще отворят врати огромен детски център, луксозен фитнес, ресторант, дентална клиника и зона за забавление на тийнейджъри. Тези концепции изцяло променят визията на търговския център и определено добавят стойност за посетителите ни.

Като шопинг център ли целите да позиционирате бъдещия Park Center или по-скоро като място за отдих и развлечения?
Позиционираме новия Park Center като малкото бижу на София – прeмиум търговски център, с екслузивен микс от модни марки и услуги, подбрани специално за хората, които живеят и работят в центъра. Паралелно с това ще промотираме това място като идеалната локация за срещи в града. Сега смело можем да заявим, че имаме всичко под един покрив – модерно кино, бар, кафене, голям детски център, фудкорт с разнообразни концепции за бързо хранене, луксозен фитнес клуб, ресторант с огромна тераса и прекрасна гледка, автомивка, дентална клиника, паркинг и не на последно място – парк на самия вход!

Всеки може да намери своята причина, за да прекара приятно времето си в бъдещия Park Center Sofia, без да губи търпение, обикаляйки огромни пространства и без да търси колата си в зле обозначени паркинг зони. А най-хубавото е, че може да седне на въздух – на новооткритата тераса или в заведенията на входа откъм парка.
Какви подходи използвате, за да повлияете на възприятията и поведението на клиентите?
Да променим представата на широката публика за City Center Sofia и да накараме хората да повярват в промяната няма да е лесна задача, но екипът ни вярва в пълния успех на проекта. Имаме всичко необходимо, за да успеем – отлични идеи, добър бюджет и блестящ нов продукт.

Хората просто трябва да дойдат в новия Park Center, а нашата задача е да им дадем причина да се върнат. Затова проектите, върху които ще се съсредоточим, ще бъдат именно такива. Ще работим върху календар от събития – модни, културни, образователни, които да дoбавят атмосфера на мястото и да привлекат таргетиран трафик от клиенти. Не ми се иска да издавам тайните на основните ни кампании, но мога да обещая, че всеки в София ще чуе за новия Park Center и ще открие своята причина да влезе в търговския център.

Кои са каналите, на които залагате за комуникиране на промените?
От 15-ти август до края на 2016 сме планирали непрекъсната рекламна комуникация. Първата вълна вече представи ребрандирането на търговския център и ще покани хората на официалното откриване на Park Center, което ще се случи на 17 и 18 септември. Заложили сме на балансиран медиа микс: телевизия, нетрадиционна радио реклама, външна реклама, реклама в метрото и разбира се засилено онлайн присъствие.

Ребрандингът на търговски център не е лесна задача. Какви са предизвикателствата, с които се сблъсквате в реализирането на кампанията?
Предизвикателство беше да изберем подходящата форма, в която да покажем промяната. Посланието на кампанията ни по ребрандиране трябваше да бъде максимално разбираемо и видимо.

Несъмнено, всяко ребрандиране е скъп проект, чийто успех зависи от посланието и от верния избор на комуникационни канали. Ребрандирането на City Center Sofia в Park Center е проект, за успеха на който се работи с години. Необходимо е дългосрочно планиране и изграждане на стабилна стратегия на бранда. Процесът ще е дълъг и труден, но ние вече сме избрали посоката, вярното позициониране, верният тон и наистина знаем до кого и как да изпратим посланието си.

Повече за Park Center Може да намерите на http://www.parkcenter.bg

СПОДЕЛИ