Силвия Чапарова за Лятна маркетинг вечер и за успешните рекламни кампании

4462

Силвия Чапарова е Маркетинг Мениджър на Sofia Ring Mall. Решихме да поговорим с нея за впечатленията й от формата Лятна маркетинг вечер и за професионалното й мнение за успешните рекламни кампании.

  1. Какво е мнението ви за събитието Лятна маркетинг вечер, което се организира 4-та поредна година?

Лятна маркетинг вечер е една страхотна платформа и дава възможност на всички колеги от сферата на маркетинга и продажбите, да се видят след дългите летни отпуски, да обменят информация и да направят своите планове за предстоящия сезон.

  1. А според вас как потребителите взимат решенията за покупка – емоционално или рационално?

Аз, в лицето на Маркетинг Мениджър на Sofia Ring Mall, мога да кажа, че при нас трудно може да се измери дали потребителите и нашите посетители взимат решенията си за покупка емоционално или рационално, тъй като нашата основна стратегия е да създаваме събития, които да отключват емоциите на хората, с това и тяхното желание да ни посещават. От там насетне, желанието им за пазаруване е изцяло в техни ръце. Мисля, че им създаваме една много добра атмосфера, която им дава възможност да вземат както рационално, така и емоционално решение за своите покупки. Лично за себе си, мисля, че клоня и към двете неща, в зависимост от това в какво настроение съм и не смятам, че може да се измери или че има някаква тенденция във времето.

  1. Кои са били най-успешните кампании в мола по ваше наблюдение?

Кампаниите с добавена стойност за клиента. Така дори и да са взели рационално решение за покупката си, ние сме се старали да добавим „щипка“ емоция към това

Успешните кампании винаги са били и тези, подкрепени от добри партньори като OMV, Postbank, Nissan, Mastercard.

С Mastercard направихме излъчване на финала на шампионска лига, а двама от посетителите ни имаха възможността да го гледат на живо в Кардиф.

Ние сме търговски центрър, който обича да създава положителни емоции на посетителите си!

  1. Коя е рекламата, която ви е въздействала най-емоционално?

Напоследък това са предимно кампании със социална насоченост.

  1. Какъв съвет бихте дали на младите, които тепърва влизат в света на маркетинга?

Да действат повече рационално, отколкото емоционално…но разбира се, това не оначава да не показват страст в това, което правят.

 

СПОДЕЛИ