Custom решенията в онлайн бизнеса определят успеха

47

Радослав Недялков започва работа като програмист веднага след завършването си през 2006 г. Целият му професионален опит е в сферата на IT технологиите – като SEO оптимизатор, програмист, мениджър екип, технически директор. Няколко години работи като съдружник и мениджър в международни фирми по проекти в областта на Mobile and Enterprise applications. Придобива и затвърждава не само технически знания и умения, а навлиза и в същината на бизнес процесите.

Той казва, че да си програмист не означава само да владееш различни езици на програмиране. За него най-важното е да следваш логиката на нещата и да бъдеш последователен. Това те прави добър, а останалото са само щрихи към цялата картина.

Радослав е определя себе си като щастлив човек, защото се занимава точно с това, което винаги е искал. Така създава и Crazy Web Studio.

Радослав Недялков е CEO на Crazy Web Studio, което създава с любов точно преди 1 година. По повод първия рожден ден на студиото, отправихме няколко въпроса към него:

Как започна Crazy Web Studio?

Crazy Web Studio започна след като с част от екипа решихме да направим нещо заедно в България. Събрахме се, обмислихме от какви хора бихме имали нужда и решихме да създадем екип от 6 човека, като 3-ма от тях сме програмисти.

В последните години работихме с фирми главно в чужбина, но смятаме, че България се развива много добре в сферата на IT, и че има много повече потенциал от това, което показва в момента. Ние винаги сме предпочитали да работим с неща, изградени от нас, и Crazy Web Studio е точно такъв тип фирма. Всеки един дизайн или сайт е съобразен и изграден специално за клиента и неговите нужди или изисквания. В крайна сметка това прави различни както нас, така и нашите клиенти.

Колко израснахте за 1 година?

Израснахме доста, поучаваме се от грешките си всеки ден или поне се опитваме. Изградихме знания за изграждане на бизнес и всичко около него, както и взаимоотношения. Работим и доста усилено върху екипа, помагаме си и се опитваме да решаваме проблемите заедно. За фирми като нашата, израстването в голямата си част е свързано с развитието на хората. Целта ни е да имаме прозрачни отношения и всеки един да се чувства добре с това, което прави. През тази година се увеличихме. Имаме нов програмист, мениджър продажби и доста търговци, с които работим. Изградихме партньорства с няколко големи фирми, с които се надяваме да работим все повече.

Също така изградихме сериозна основа за нашия първи продукт ATOM, които ще покажем за първи път на рождения си ден.

С кои постижения са гордеете най-силно от началото до сега?

ATOM – това е нещото, към което ще се насочим и за в бъдеще. Смятаме, че структурата и идеята му има адски голям потенциал и ще реши до голяма степен проблемите както на малки, така и на корпоративни клиенти.

Изградихме и няколко сложни проекта. Това, че всички те са индивидуални (изграждаме само custom решения), ни позволява да навлезем в детайли в бизеса на всеки свой клиент. Можем не просто да правим уеб сайтове или онлайн платформи и магазини, а да организираме целия му онлайн бизнес – всички данни и процеси, да адаптираме така системата за управление, че тя да е в услуга на клиента, а не обратното. Нашите проекти можете да разгледате на портфолио страницата ни.

Кои бяха най-интересните проекти, по които работихте?

Проектите ни са много различни и в много различни области – интересно е да навлизаш в толкова разнородни сфери. По-мащабните проекти определено са и по-интересни за нас:

Tennis.bg – Тук предизвикателството беше, че създадохме новинарски сайт, който е изграден на платформа, която не познавахме:

 

 

 

 

 

Vodka109.com – Изградихме целия бранд и беше нещо, което е малко в страни от основната ни дейност. Проектът е интересен и се получи прекрасно:


Papaya.bg – Предизвикателството беше изцяло новата им визия. Тя трябваше да бъде съвсем различна от представата за марката до сега:


Вече започнахме да работим и в посока разработване на мобилни и уеб приложения, които да се синхронизират с ERP, BI, CRM системи и най-често използваните апликации за реклама и директни продажби – това също е нещо интересно и перспективно.

В какви събития участвахте и какво ново научихте за вашия бизнес?

Участвахме главно в маркетингови събития. Не бих казал, че имахме много време за каквото и да било друго. Научихме, че има доста добри фирми в България, но са твърде малко. Бизнесът тук има според нас много да учи и да се развива. Тук доверието е мираж.

В коя насока искате да се развивате през следващата година?

Бихме искали да развием ATOМ и да започнем да го предлагаме на фирми като нашата – за CMS решение. Нашата амбиция е да предлагаме продукт, които да е най-доброто и същевременно гъвкаво решение за онлайн присъствие. Целта е контрол и видимост да са на едно място.

Пожелайте си нещо лично и нещо корпоративно за рождения ви ден!

Лично – Искам да имам възможността да реализирам поне 50% от идеите си 🙂

Корпоративно – с Crazy Web Studio да успеем да намерим златната среда – между това да влагаме и получаваме достатъчно. Пожелаваме си още много нови клиенти и добри партньори

СПОДЕЛИ