ФАРА 2017- Гостуващи лектори и теми

861

Всяка година ФАРА избира и награждава най-доброто от българската реклама. Досега това се случваше в Албена, но от миналата година фестивалът има нов дом – Дом на културата “Борис Христов” в Пловдив. Промените не свършват дотук и сезонът на събитието също се сменя: вместо наесен, през 2017-та ще се състои през месец юни (от 15-ти до 17-ти). В тон с нововъведенията, концепцията на ФАРА все повече набляга на своята лекторска и уъркшоп част, като тази година програмата е още по-наситена с международни лектори, които ще ни покажат различна перспектива за настоящето и бъдещето на комуникациите.
Само след месец ще имате възможност да бъдете част от фестивала, откъдето участниците могат да си тръгнат не само с награда за своята работа, но и с ново вдъхновение за професионалната година напред.

Пол Солет- Писател, режисьор и продуцент
Тема: Силата на eкипа
Резюме
Дискусия, насочена към това как да изградим, мотивираме и работим с творчески екип в условията на високо напрежение по начин, който е едновременно етичен и ефективен. Наблягайки на няколко елементарни, но съществени ценности и умения, които творческият мениджър може да използва, за да извади най-доброто от екипа си, ще разгледаме предизвикателствата в груповата работа и начините тези предизвикателства да бъдат превърнати в предимства.
Биография
С множество награди за своите късометражни филми, през 2008-ма Солет написва и режисира високо оценената си първа пълнометражна лента Grace. След премиерата на Sundance през 2009-та — където двама мъже не издържат на напрежението по време на прожекцията и припадат — Grace става любим на фестивалите по света, включително SXSW, Brussels и Gerardmer, където печели престижната награда на журито, а след това и Vision Award на Toronto After Dark, най-добър режисьор на Albuquerque International, и номинация за най-добър филм на Sitges Festival Internacional de Cinema Fantastic.
Солет е режисьор на изключително успешната поредица Марс по National Geographic, а тази година предстои премиерата на най-новия му филм Unchained с участието на Джон Малкович и Антонио Бандерас.

Йонатан Доминиц-Основател на Mindscapes (творчески и иновационен трейнинг)
Тема: Декодиране на иновациите (Творчески мисловни инструменти за интегриране на иновации в комуникациите)
Резюме
Всепризнат факт е, че забележителните творчески идеи са тези, които нарушават правилата и заявяват оригинално мислене и иновативен подход. Анализирайки най-добрите наградени творчески идеи по света, Mindscapes открива повтарящи се серии от мисловни модели, които обхващат тези идеи и които помагат да разсъждаваме отвъд установените шаблони, за да създадем нещо изненадващо. Лекторът ще представи тези модели и ще ни покаже мисловните инструменти, чрез които да създаваме оригинални идеи и кампании.
Биография
Основател на Mindscapes. Инструктор и лидер на проекти за творческо усъвършенстване в областта на рекламата, медиите, маркетинга и комуникациите. Йонатан е управлявал лично множество проекти по различни кампании из водещите световни рекламни агенции: от САЩ и Европа до Япония и Китай. Той е и основен лектор на голям брой международни конференции и фестивали (Cannes Lions, Eurobest, Dubai Lynx, Spikes Asia и т.н.). Oпитът му на ръководни позиции в рекламната индустрия е над 20-годишен.
Mindscapes действа на повече от 40 пазара по света (Северна и Латинска Америка, Европа и Азия). Сред клиентите им са: BBDO, McCann Erickson, Leo Burnett, DDB, Lowe worldwide, Cheil WW, Google, Coca-Cola, Mondelez, Pepsico, Carlsberg, Nestle, Vodafone, Swedbank, Eurobank и Telenor. През последните години агенциите, обучени от Mindscapes и работещи по техните методи, са спечелили повече от 25 награди на Cannes Lions, включително Grand Prix.

Проф. Богдан Драгански – Директор на Laboratory for Research in Neuroimaging – LREN, Директор MRI Platform
Тема“Манипулираният мозък — quo vadis, homine?“
Резюме
Ролята на подсъзнателните процеси и съзнателното възприятие (реклама) върху мотивацията на индивида. Mетоди на изследване на мозъка с ядрено-магнитен резонанс.
Биография
Професор Богдан Драгански е консултант-невролог в Департамента по клинични невронауки на Университетската болница в Лозана, Швейцария и директор на лабораторията за невроизобразяване LREN. След като специализира клинична неврология в Германия, той работи върху изчислителни анатомични проучвания на невродегенеративни и моторни заболявания в Института по неврология UCL London в Обединеното Кралство, а след това води изследвания в Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences в Лайпциг, Германия. Настоящите проекти на проф. Драгански са в областта на мозъчното здраве и заболявания, с фокус върху идентифицирането на изобразителни биомаркери при невродегенеративните смущения като помощ в развиването на нови терапевтични подходи. Той е и един от лидерите в Medical Informatics Platform на Тhe Human Brain Project. Освен това, проф. Драгански е академичен редактор на изданията PLOS One, Frontiers in Human Neuroscience и Journal of Clinical Movement Disorders, и е член на Dystonia Medical Research Foundation Scientific Advisory Council, USA

Вим Вермюлен Директор стратегии и иновации, Dentsu Aegis Network
Тема:Светът се управлява от нова операционна система (как да се възползваме от това)
Резюме
Светът се управлява от нова операционна система и скоростта сякаш постоянно се увеличава. Брандовете се градят по различен начин, а потребителите скачат от една технологична платформа в друга, което ги прави трудни за улавяне. Иновациите заемат централно място. Как да съвместим и управляваме всичко това?
Биография
Директор стратегии и иновации в Dentsu Aegis Network с богат опит в дигиталната трансформация и продуктовите иновации на белгийския и международен пазар. Предприемач с участие в два дигитални стартъпа. Изнася лекции в Solvay Business School, както и по целия свят.

Каталин Добре Chief Creative Officer, McCann Worldgroup Romania
Биография
Преди 12 години започва работа като копирайтър. През годините два пъти печели Cannes Lions Grand Prix и Titanium Lion, като общият му брой награди от Cannes Lions е 24 “лъва”. Други фестивали, на които работата му е награждавана, са D&AD, Clio, One Show, Eurobest, Lia, New York Festivals, Cresta, Golden Drum. Имал е честта да журира на D&AD, Clio, Eurobest и Golden Drum. Името му е било част от класацията 30 under 30 на Forbes, а две години по-късно взима Excellence Award. Носител е на наградата за отличие IAA от 2010-та: за създаването на кампанията, донесла първата Cannes Grand Prix в Източна Европа. От четири години преподава в ADC School в Букурещ.

Бари Бранд Chief Innovation Officer, Saatchi & Saatchi/Bulgaria
Тема „Български гайди и свраки, или защо българската реклама може да промени света“
Биография
Бари Бранд наскоро се присъединява към българския офис на Saatchi като Chief Innovation officer. Печелил е множество награди за творческата работа, с която се занимава от 25 години. През последните дванадесет години е част от мрежата на Saatchi в различни части на света, а от три е посветен на това да открива иновативни начини, по които индустрията да работи със своите клиенти. И на това да променя процесите и поведението така, че да намира решения отвъд рекламата и да трансформира даден бизнес, използвайки творческо мислене. Живял е шест години в Близкия Изток. Създава най-успешното вайръл видео в региона. Създава първата в света градина за социални медии. Спасява 20 хиляди кучета от ненавременна смърт. Обучава се като енергиен психолог. Създава think-tank, подпомагащ правителството на Обединените Арабски Емирства в насърчаването на толерантност по света. Има силно влечение към традиционната британска кухня.

СПОДЕЛИ