За първи път на ФАРА ще има уъркшоп панел под формата на два 4-часови трейнинга

789

Остава по-малко от месец до ФАРА 2017 — вече можете да видите приложена пълната програма на фестивала, който ще се състои в Пловдив, 15-17 юни, в Дом на културата “Борис Христов”. Освен още по-силно застъпена лекционна част, за пръв път тази година ще бъде представен и уъркшоп панел под формата на два 4-часови трейнинга, всеки от които разполага с 40 места.
Първият трейнинг е “Декодиране на креативността” на Йонатан Доминиц, основател на Mindscapes — компания, която е лидер в създаването на творчески трейнинги. Уъркшопът ще помогне на участниците да разберат какви са общите механизми зад най-награждаваните рекламни идеи и как да превърнем нашата работа в световно призната с помощта на доказано ефективните похвати, които са специално разработени от компанията.
Уъркшопът не само подробно ще разгледа инструментите на Mindscapes, но и ще предложи на всеки от участниците индивидуално обучение как да ги използват в реално време. Основната цел е да дадем практически израз на фантазията си така, че да създаваме иновативни и смели концепции и кампании.
Вторият уъркшоп на тема „Идентичност и култура — oт ум към тяло и от когнитивно към социално” ще бъде воден от изестния израелски професор по aнтропология на образованието Цви Бекерман. В него той ще обърне внимание на концепциите за идентичност и култура, чрез които се създават
съвременните либерални перспективи. Ще имаме възможността да обсъдим значението им при формирането на пълноценна общност и ще вземем предвид възможните алтернативни идейни модели за справяне с предизвикателствата пред либералните общества в глобализиращия се свят. Преминавайки от когнитивното към социалното, ще се опитаме да “освободим” културните и идентичностни категории от техния институционализиран контекст на техногологии, които измерват, селектират и класифицират населението.

Лектори и теми:

Цви Бекерман
Професор по aнтропология на образованието
Тема: „Идентичност и култура — oт ум към тяло и от когнитивно към социално”

Йонатан Доминиц
Основател на Mindscapes (творчески и иновационен трейнинг)
Тема: Декодиране на креативността

СПОДЕЛИ