Ирина Маринова оглави творческата агенция Publicis Sofia

5078

Ирина Маринова е новият управляващ директор на творческата агенция Publicis Sofia, част от най-голямата комуникационна група в България – Publicis One. Ирина има над 12 години опит в сферата на комуникациите, развивайки стратегически международни и локални компании, и марки (неправителствени организиции, стартъпи, компании за ритейл, бързооборотни стоки и др.) През годините тя има водеща роля в няколко комуникационни компании, като е била част от екипите на Huts JWT, Publicis Dialog, Saatchi & Saatchi София. Преди да се завърне в редиците на Publicis One, Ирина отговаря за клиентското обслужване и стратегическото планиране в Ogilvy & Mather.
„Ирина е доказан професионалист и изключителен специалист в областта на стратегическото развитие на брандове. През годините тя натрупа ценен опит и се присъединява към нас с амбицията да спомогне за успешната трансформация на бизнесите на нашите клиенти“, заявява Николай Неделчев, изпълнителен директор на комуникационната група Publicis One. Ирина Маринова споделя от своя страна: „Завръщам се на едно добре познато място със задачата да създаваме комуникационни продукти, които добавят реална стойност, трансформират динамичната социална среда и най-важното – отговарят на дългосрочните стратегически и бизнес нужди на нашите партньори и клиенти“.
Ирина Маринова има бакалавърска степен по „Културология“ и магистърска степен по „Журналистика“ от СУ „Св. Климент Охридски“, а през 2015 г. завършва и магистърска програма по информационен мениджмънт, специализация „Marketing intelligence“, в университета NOVA IMS в Лисабон.

СПОДЕЛИ