Валентина Бешевишка поема категория „Козметика“ в AVON за Централна Европа

2428

От 1 ноември тази година Валентина Бешевишка пое ръководството над цялото портфолио от козметични продукти на Avon за Централна Европа в качеството си на Директор на категория Козметика. В тази роля тя ще ръководи екип от 29 души и ще отговаря за стратегията за ръст в категориите Аромати, Декоративна козметика и Козметика за лице и тяло. До този момент Валентина изпълняваше ролята на старши мениджър за категория Мода и продукти за дома, където трудът през последните две години й доведе до двуцифрен ръст в продажбите на некозметичното портфолио на компанията, благодарение на въвеждането на нови сегменти като облекло, обувки, фитнес и други.

Валентина има дългогодишен опит в Avon България, като преди това работи в British American Tobacco в продължение на 4 години. За времето прекарано в Avon, Валентина развива кариерата си от маркетинг координатор за България до мениджър маркетинг в 3 страни (България, Албания, Македония). Благодарение на блестящата си работа, през 2010 г. Валентина е назначена на позицията старши мениджър търговски маркетинг на 9 държави от така наречения Дунавски регион. Там тя създава и изпълнява маркетингова стратегия, благодарение на която компанията увеличава пазарния си дял в Унгария, България и Сърбия. През 2013 г. Валентина поема търговския маркетинг за балканските страни, където продължава да управлява маркетинговата и ПР програма. Компанията заема лидерски позиции в категориите Аромати и Декоративна козметика и продължава да увеличава пазарния си дял. Заедно с това основава дигиталния екип, с който стартира проекта за онлайн продажби на Avon.

През 2015 г. Валентина се премества във Варшава, за да се присъедини към управленския екип на Avon за Централна Европа. В ролята си на старши мениджър в категория Мода и продукти за дома тя отговаря за изпълнението на стратегията за развитието й, която довежда до двуцифрен ръст през 2016 и 2017 година. Валентина е доказала способността си да управлява международни екипи от различни пазари и да разпознава новите възможности за растеж.

Повишението на Валентина е поредното потвърждение за усилията на AVON за осигуряване на повече възможности за развитие на жените. Дългосрочната политика на Компанията в тази посока я превърна в една от компаниите с най-голям брой жени на мениджърски позиции в световен мащаб.

СПОДЕЛИ