Левон Хампарцумян е отличен за „Банкер на годината“ за цялостен принос в развитието на банковата система

6611

Левон Хампарцумян, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, получи приз „Банкер на годината“. Наградата му беше връчена за цялостен принос в развитието на банковата система.
Хампарцумян е председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк близо 18 години. Наскоро банката обяви, че настоящият член на управителния съвет и главен риск директор Теодора Петкова ще поеме позициите на Хампарцумян от 1 май 2019 г.
В. Банкер отбеляза, че той ще остане ангажиран с банката и с банковата система и ще поеме надзорни функции в УниКредит Булбанк.
„Благодаря за наградата на в. Банкер. В банката ще има силен екип, който ще продължи да я развива“, каза Хампарцумян по време на церемонията. Наскоро той коментира, че УниКредит Булбанк е силна, стабилна и добре подготвена за бъдещ растеж и сподели своята увереност, че Теодора Петкова е правилният човек да продължи този път и да води банката напред.
Хампарцумян е обявяван е два пъти за „Банкер на годината“ в България – от списане Finance Central Europe през 2005 г. и от вестник „Банкеръ“ през 2007 г. През 2012 г. списание “Мениджър” му връчва приза за „Мениджър на годината“. През 2017 г. е обявен за „Банкер на Централна и Източна Европа“ от международното издание EMEA Finance. За своята обществена и професионална дейност Левон Хампарцумян е носител на Ордена на звездата на италианската солидарност (Ordine della Stella della Solidarietà Italiana) и получава титлата Комендаторе от Президента на Република Италия Джорджо Наполитано през 2008 г. През 2015 г. е удостоен с Голям сребърен почетен знак за заслуги за Република Австрия.

СПОДЕЛИ