Битката за кадри в софтуерната индустрия ражда все по-оригинални реклами, дори и Коледни

7111

В последните няколко години компаниите в BPO сектора и софтуерната индустрия се превърнаха в агресивни рекламодатели, таргетиращи не продажба, а намиране и привличане на качествени служители. Ръстовете в тези индустрии направиха битката ожесточена за HR специалистите, но и за криейтив агенциите, които трудно излизат от клишето на корпоративните видеа, представящи офисите или част от екипа на компаниите.

Visteon, една от най-големите технологични компании в България, чийто основен фокус е създаването на софтуер за автомобилната индустрия, представи коледната си реклама, която за дни се превърна в хит в социалните мрежи.

В клипа Дядо Коледа се подготвя по доста необичаен начин за важната си задача да достави подаръците. Дядото поставя подаръците под елхата на семейство, но е “хванат на местопрестъплението” от мъж. Той вижда стареца екипиран с кожено яке, каска, уолкмен и остава леко стъписан. Точно преди Дядо Коледа да си тръгне, мъжът го пресреща и му дава неочакван подарък – ключ за автомобил, с който да разнесе подаръците в студената и снежна коледна нощ. Именно този автомобил, който предлага безброй екстри, произведени от Visteon, дава възможност на героя да захвърли смешната екипировка и да се наслади на пътуването.

Клипчето завършва с посланието Engineering the future of cars, even for Santa.

Криейтив агенцията зад кампанията е Symbol Media Group, а за изработката на клипа се погрижиха продуцентът Любомир Дуцолов ‘Luba6ky’ и режисьорът Кирил Събев от ScreenMixer Studios.

Това не е първата нестандартна реклама на Visteon, насочена към recruitment. Преди 2 години компанията представи и друго нестандартно видео, дело на същия екип.

СПОДЕЛИ