Кампания „Имало едно време“ – The Dots Agency

29868

Име на кампанията: Имало едно време…

Клиент: Krina

Агенция: The Dots Agency

Бранд: “Имало едно време” е специална серия продукти родно производство (ориз, леща и боб), вдъхновена от златните години на българското земеделие.

Цел: В периода преди Коледа да се отличи и популяризират конкурентните предимства на бранда във все по-наситената с примамливи чужди продукти категория.

Идея: За да се подчертае автентичността и вълшебството на родния вкус, агенцията се обръща към българските фолклорни приказки. Като деца всички сме огладнявали само от сладкодумното описание на вкусна гозба в някоя приказка. Концепцията им е била да пресъздадат рецептите за тези гозби и най-сетне да дадат възможност на потребителите да опитат приказните рецепти. А, за да ги потопят в атомсферата, създават специални илюстрации в стила на приказките, които четяхме като деца – всяка, вдъхновена от конкретен откъс, в който става дума за чудна гозба.

Кампанията: Потребителите са попадали на различни банери с кулинарни откъси от фолклорни истории. Всяка миниатюрна приказка отвеждаше до лендинг страница с видео рецепта за вълшебни традиционни ястия с боб, ориз или леща

Резултати: На Facebook и GDN банерите им (от)кликват близо 12 хиляди. Над 5600 потребители им оставят имейлите си за по-малко от месец! Клиентът определя кампанията като “удивителна, защото ни разкри колко силен е афинитетът на българите към традиционните ястия.”

СПОДЕЛИ