Как Riu Pravets Resort се превърна в разпознаваем за всички бранд? – говори Десислава Шаркова

14120

Десислава Шаркова е маркетинг мениджър на RIU Pravets от 10 години. Тя е част от него от самото начало, когато хотелът е бил просто проект. Как се справят с конкуренцията през всички тези години и как се превърнаха в разпознаваем за всички бранд, прочетете в интервюто.

1. Здравей, много ти благодаря, че се съгласи на интервюто. Започвам директно с въпросите. В хотелиерството има голяма конкуренция. Би ли ни казала как RIU Pravets се справя с нея?
Здравей, Алекс и ти благодаря за поканата. Трябва да призная помощта на прекрасната локация и природните дадености, а ние залагаме на постоянство, индивидуално отношение към партньори и клиенти, както на обогатяване на предлаганите услуги и качеството им, и не на последно място – уникални, емоционални и опитни хора за екип.

2. Вие сте един от най-разпознаваемите хотели. Чрез какви маркетинг миксове успяхте да се наложите? Каква е формулата на успеха ви?

Имам щастието да участвам в процеса още преди физическото съществуване на хотела. През годините винаги сме залагали на маркетинг, не само в масовите канали, а и на различни новаторски за българския хотелиерски бизнес „below the line“ активности, насочени към нашите лоялни и потенциални клиенти.

3. Скоро имахме събитие, което беше с темата: Is digital enough? Какво е твоето мнение?

Дигиталният маркетинг несъмнено придава добавена стойност към проследяването на потребителските предпочитания, но не мисля че е достатъчен. Добрият микс от маркетингови средства е важната съставка за един успешен бизнес и присъствието на дадената марка в познатите канали. Всичко трябва да е добре обмислено, спрямо дадената промоция.

4. Според теб какво е нивото на рекламата в България?
Винаги ме зарежда добрата, уникална идея и нейното реализиране. Радвам се, когато е част от ежедневието ми.

5. Можем ли да очакваме скоро нещо интересно от RIU Pravets като новина или активност?

При нас активностите са ежедневие като част от корпоративно или лично събитие, провеждащо се в хотела.
През март в RIU Pravets Resort е домакин на поредната Travel Academy, с актуални теми от и към представителите на бранша, а през юли предстои 14- то издание на Mozart Festival, с уникално участие на немски Марионетен театър за възрастни, гостуващ за първи път в страната ни, опера в цирк и много други вълнуващи представления.

6. Какво ще пожелаеш на читателите на Marketing360?
Да бъдат здрави, вдъхновени и винаги намиращи причина да се усмихват.

СПОДЕЛИ